Puurse student ontwikkelt apps die de wereld rond gaan

Nick Peelman Foto: JHS

Puurse student ontwikkelt apps die de wereld rond gaan

Print
Puurs - Nick Peelman (21), een Puurse laatstejaarsstudent multimedia technology aan de Antwerpse Karel de Grote-Hogeschool, ontwerpt zelf al games. Hij werkt hiervoor nu al dag en nacht samen met een groot Amerikaans bedrijf. Zijn broodje lijkt dus al gebakken.

“Zo zou je het misschien wel kunnen stellen”, zegt Peelman in alle bescheidenheid. De cijfers die hij voorlegt zijn nochtans helemaal niet bescheiden. Hij maakte al apps voor bekende Amerikaanse YouTubers en Viners die 3 tot 9 miljoen volgers hebben. Rolly Bird, zijn bekendste app, krijgt er elke dag zo’n 1.500 ‘leden’ bij, goed voor gemiddeld zo’n 5 à 10.000 gebruikers.  

"Ik ontwikkelde met een Amerikaans bedrijf Zombie Town Survival en werkte er tot 16 uur per dag aan. Spelers moeten daarbij missies uitvoeren en zo veel mogelijk zombies vernietigen om in een volgend level te geraken. Het is beschikbaar via Android en binnenkort ook voor iPhone. Het bedrijf haalt zijn inkomsten uit advertenties. Intussen ben ik voor hen al met een nieuw project bezig dat volgende week moet klaar zijn."

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen.

MEEST RECENT