Zaterdag opening van Buitengewoon Plekje

Foto: GRF

Zaterdag opening van Buitengewoon Plekje

Print
Puurs - Welverdiend, dat is het feestje dat de wijk Keulendam in Puurs krijgt op zaterdag 25 april. Tussen 16u en 18u staat alles er in het teken van gezond sneukelen, met onder meer een demonstratie ecosmos, een sapjesfiets en workshop bijenhotelletjes bouwen. Iedereen is van harte welkom.

Onder de noemer 'Buitengewone Plekjes' ondergingen 50 sombere en/of onverzorgde plekjes een metamorfose. Dat op initiatief van de vier Antwerpse Regionale Landschappen (De Voorkempen, Klein en Grote Nete, Rivierenland,Schelde-Durme) en Landschapspark Zuidrand. Via stemming werd per regio gezocht naar het Buitengewone Plekje dat het meest in de smaak valt hij het publiek. In onze regio ging de berm van de museumspoorlijn in Puurs met die eer lopen. Als beloning krijgt het een publieksevenement cadeau dat dus zaterdag 26 april plaatsvindt.

Thema is 'gezond sneukelen.' Opvallend aan het Buitengewone Plekje in Puurs is immers een 100 meter lange sneukelhaag vol eetbare bessen. Zo kunnen passanten in de zomer zelf hun gezonde snack bijeen plukken. Daarop verder bouwend, staat het hele feestje in het teken van gezond smullen. Ecosmosjes zijn bijvoorbeeld broodbeleg op basis van groenten en kruiden. Monique Vierendeel van VELT zal meerdere smosjes bereiden (en uitgebreid laten proeven). Met de sapjesfiets maak je al trappend zelf de lekkerste fruitsmoothies. Honingboer Tony vertelt honderduit over de bloemetjes en bijtjes, essentieel voor een goede fruit- en groentenoogst. Aansluitend kan je samen met RLSD bijenhotelletjes maken of deelnemen aan een leuke quiz. En terwijl al dat leuks zich ontplooit, verwent kinderkoor ZesAcht ieders oortjes met enkele songs.

 

Tips om te Doen!