© GRF

De Tuinen van Puurs gaan gemeente compleet hertekenen

Na de realisatie van het Dorpshart waar de gemeente een zo goed als nieuw handelscentrum uit de grond stampte, zorgt Puurs de komende zeven, acht jaar voor een nog grotere ‘tour de force' met het Masterplan Hondsmarkt of 'De tuinen van Puurs.' Woensdagavond vindt er een infovergadering plaats.

Patrick Poppe

Het bestuur gaat met het project Masterplan Hondsmarkt of 'De tuinen van Puurs' zo’n twintig miljoen euro investeren in een nieuw kloppend hart met onder meer een moderne theaterzaal, een brede school met een glazen turnzaal, het Huis van de Puursenaar, een viertal nieuwe dorpstuinen en een gratis ondergrondse parking voor 325 auto’s. Tien miljoen zou kunnen gerecupereerd worden van verkoop van gronden en onder andere het bestaande gemeentehuis.

De eerste werken starten in 2016, maar zullen minstens tot 2022 lopen.

Het is wellicht het meest ingrijpende project ooit, al werd dat een paar jaar geleden ook al gezegd van het Dorpshart waar een nieuw handelscentrum werd gecreëerd. Beide mogen het levenswerk van burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) genoemd worden.

Woensdagavond vindt om 20.30u in de polyvalente zaal van de Kollebloem een informatievergadering plaats waar alle plannen worden voorgesteld.

Lees er ook alles en zeer uitgebreid over in Gazet van Antwerpen van woensdag - editie Mechelen.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio