© rr

Gemeente wil meer betaalbaar wonen

Het jaar 2015 wordt voor Puurs opnieuw een jaar vol bouwprojecten, al dan niet privé. Ook op vlak van sociale woningen staat er heel wat op stapel.

Patrick Poppe

Het gemeentebestuur gaat de komende jaren drie nieuwe woonuitbreidingsgebieden aansnijden. Naast de afwerking van de verkaveling Rietveld worden een 80-tal kavels aangeboden in Dullaard in Puurs, Schaafstraat in Breendonk en Haverblok in Kalfort. Voor de projecten wordt bijna 3 miljoen euro uitgetrokken. Daarnaast wordt er een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan opgesteld voor het RUP Fabiolapark dat een privé-partner zal ontwikkelen, net als de RUP's Veurt-Steenbossen in Breendonk en de VABOR-site in Ruisbroek. Ook het gebied tussen de Molenstraat en kerkhofstraat (de huidige tennis- en voetbalterreinen) wordt ontwikkeld.

Puurs moet en wil ook verder inzetten op sociale woningen. Er komen inbreidingsprojecten in de Donkstraat, Schuttershofstraat, Breendonk-Dorp en de G. Gezellelaan en een nieuwbouw in de Vincetstraat in Liezele, bovenop Keulendam en zo wordt het objectief van 51 nieuwe koopwoningen ruim gehaald. Naast de renovatie van de bestaande sociale woningen (o.a. in Fabiolapark) worden er extra sociale huurwoningen gepland in de Rozenlaan en Nieuwstraat in Ruisbroek en de Schaafstraat in Breendonk.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio