© GRF

Puurs zoekt 'waakvlammetjes' tijdens afschakeling

Puurs bereidt zich verder voor op een eventuele elektriciteitsafschakeling en heeft daarbij ook oog voor de hulpbehoevende inwoners in de gemeente. Daarom start Puurs het project 'Waakvlammetjes' op.

Patrick Poppe

"Puurs rekent op de solidariteit van haar inwoners tijdens een eventuele elektriciteitsafschakeling. Daarom roept Puurs zogenaamde ‘waakvlammetjes’ op. Dit zijn vrijwilligers die in hun straat of buurt mee een oogje in het zeil willen houden. Ze gaan even bij de buren kijken of alles wel OK is, gaan na of senioren, minder mobiele of zieke buren geen hulp of gezelschap nodig hebben, enz.", zegt Erwin Brys, voorzitter van het OCMW (CD&V).

De vrijwilligers kunnen zaklamp en lantaarns op batterijen voorzien bij je hulpbehoevende buren, preventief eens langsgaan bij de buur om te kijken of alles in orde is (is er bv niemand gevallen of gestruikeld in de duisternis), eten en thermos met warme drank klaarzetten, een veilig alternatief voor verwarming helpen voorzien (bv dekens binnen handbereik leggen) of hulp bieden bij het herropstarten van de verwarming.

Wie ook een waakvlammetje wil zijn of zelf hulp denkt nodig te hebben, neemt contact op met info@sociaalhuispuurs.be. Vermeld 'Waakvlammetje' bij het onderwerp. Je kunt ook het Sociaal Huis telefonisch bereiken op het nummer 03/890.15.00.

Naast het Sociaal Huis kan je terecht bij de lokale dienstencentra in de Nieuwe Ark in Ruisbroek of Paepenheide in Breendonk of de Kollebloem in Puurs-centrum.

Puurs roept alvast buren, verenigingen en zorgverleners aan huis op om dit project mee uit te dragen en mensen hierover te informeren.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio