Puurse Vlaams Belang wil eretitel 'oorlogsgemeente'

Donderdag vindt in Puurs de maandelijkse gemeenteraad plaats. Op de dagorde heeft het Vlaams Belang de vraag om het erediploma van 'oorlogsgemeente' gezet.

Patrick Poppe

De Belgische overheid heeft bij Koninklijk Besluit een lijst opgesteld van steden en gemeenten die dat erediploma wel krijgen. Het gaat om de titel 'Stad of gemeente slachtoffer van oorlogsfeiten 1914-1918' met bijpassend herinneringslint. De Vlaams Belang-fractie vindt het onterecht dat Puurs of Liezele niet op die lijst staat omwille van de gebeurtenissen van 5 op 6 september toen heel Liezele werd platgebrand om vanuit het Fort een beter schootsveld te hebben. Daarom hoopt het de steun te krijgen van de gemeenteraad om een dossier in te dienen bij het Ministerie van Landsverdediging.

Op de dagorde ook nog onder meer de ontbinding van de interlokale vereniging Wonen in Klein-Brabant, een samenwerkingsovereenkomst met de vzw Dierenwereldkruis voor verloren honden en katten en een nieuw toewijzingsreglement voor de verkoop van gemeentelijke kavels. De gemeenteraad begint om 20.30u.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio