© GRF

Nieuw woonzorgcentrum staat bijna in de steigers

Midden in het dorpshart van Ruisbroek - op de bewuste VABOR-site - zijn volop de voorbereidende werken aan de gang voor de bouw van het (privé-)woonzorgcentrum Sauvegarde en de assistentiewoningen van Residentie Skobbegaar.

Patrick Poppe

Aan de bouw van het woonzorgcentrum gaat intussen heel wat geschiedenis vooraf. Begin 2012 kwam op de Vabor-site, in het centrum tussen de Kerkstraat en de Kleine Lei, immers een ernstige vorm van bodemvervuiling aan het licht. Naast de site zelf waren er ook een 70-tal percelen rondom besmet. Joost Ham, zaakvoerder van rust- en verzorgingstehuis De Vlietoever in Wintam zag hierdoor zijn plannen in het gedrang komen. Hij plande op het terrein immers de bouw van een woonzorgcentrum met 119 bedden en 23 assistentiewoningen. Dat moest begin dit jaar al open gaan, maar het project liep dus dikke twee jaar vertraging op. Het wordt daarom haasten om de zomer van 2015 te halen. Dan moet de nieuwbouw immers winddicht zijn, wil de erkenning vanuit de overheid niet wegvallen. De sanering is inmiddels achter de rug en de bouwput is al gegraven.

Het woonzorgcentrum en de flats kaderen trouwens in een groter project in Ruisbroek centrum. Zo verhuizen ook Jeugdhuis Kabal en de Chiro naar de Kaardijkstraat. Ook voor de nabijgelegen school De Krinkel komen er verbeteringen zoals een nieuwe inkom en onthaalgebouw.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen – editie Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio