Rupel Boom-Tubeke 5-0

Rupel Boom vreet Tubeke op met huid en haar

Rupel Boom speelde zijn derde match in acht dagen maar van vermoeidheid was geen sprake. De Steenbakkers speelden profclub Tubeke compleet in de vernieling.

Peter Nys

Het was een sublieme wedstrijd van Rupel Boom dat helemaal geen last had van de midweekmatch tegen Charleroi. De thuisploeg greep Tubeke meteen bij de keel. De Bie hield Schaessens, Laureys en Daeseleire van een vroege goal en had geluk wanneer Polizzi twee keer net naast besloot. Laureys brak halfweg de eerste periode dan toch de ban en strafte een onoplettendheid van De Bie af om de score te verdubbelen. De paal stond nog voor rust een mogelijke hattrick in de weg. Ook na rust éénrichtingsvoetbal met kansen voor Binst(over) en Spaenhoven(over en op de paal). In het slotkwartier scoorde de thuisploeg nog drie keer. Eerst bekroonde Schaessens zijn uitstekende match met een goal en een assist voor Siebens, daarna zette aanvoerder Yannick Put vanop de stip de kers op de taart. (pni?)

Rupel Boom: Figys, Daeseleire(80’ Siebens), Farin, De Paepe, Mambabua, Spaenhoven(80’ Jaeken), Put, Schaessens, Polizzi(72’ Rubanguka), Binst, Laureys.

Tubeke: De Bie, Cachenaut, Delhaye, Romo, Decostere(67’ Giusto), Tawaba(57’ Vanhoutte), Lokando(40’ Bouchentouf), Saenz, Ali Mousa, El Omari, Goudiaby.

DOELPUNTEN: 23’ en 29 Laureys (1-0) en (2-0), 76’ Schaessens (3-0), 84’ Siebens (4-0), 87’ Put (5-0).

Gele kaarten:Goudiaby(2) en Schaessens.

Rode kaarten:Goudiaby. (PNI)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio