Rupel Boom-Olympic Charleroi 2-0

Rupel Boom klopt leider en pakt eerste punten

De nul is van de tabellen voor de Steenbakkers. Een collectief sterk Rupel Boom haalde het met 2-0 van leider Olympic Charleroi.

Peter Nys

Het was een verdiende zege voor Rupel Boom dat zo zijn eerste punten van het seizoen pakt. Siebens pegelde na vier minuten al tegen de onderkant van de lat. Nieuwkomer Polizzi mikte dan weer te hoog. De bezoekers claimden niet onterecht een strafschop na hands in de Boomse zestien. Op de tegenaanval ging de lob van Laureys tegen de lat. In een geanimeerde tweede helft was de eerste kans opnieuw voor Siebens na een fraai uitgesponnen aanval. De jonge middenvelder mikte rakelings naast. Binst brak uiteindelijk de ban na een snel genomen vrijschop. Terwijl de bezoekers nog stonden te protesteren bij de ref bediende Siebens Binst en was de 1-0 een feit. Spaenhoven stelde de zege veilig door na een knappe rush de bal in de verste winkelhaak te deponeren. (pni?)

Rupel Boom: Figys, Daeseleire, Farin, De Paepe, Spaenhoven, Canda, Polizzi, Schaessens(83’ Rubanguka), Siebens(66’ Jaeken), Laureys, Binst.

O.Charleroi: ?Moriconi, Van Den Kerkhof, Sbaa(72' Somé), Castellana, Lamort, Durieux, Laurent, Thibaut(72' Kabeya), Mbaye(30' Vanderbecq), Jiyar, Khaida.

Doelpunten:65’ Binst (1-0), 78’ Spaenhoven (2-0).

Gele kaarten:Moriconi, Laureys, Schaessens, Van Den Kerkhof, Castellana, Lamort, Khaida.

Rode kaarten:Geen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio