Rupel Boom-Deinze 0-2

Rupel Boom kan numerieke meerderheid niet uitbuiten

Rupel Boom is met een nederlaag aan het nieuwe seizoen begonnen. De Steenbakkers speelden een volledige tweede helft met elf tegen tien maar lieten zich toch in de luren leggen.

Peter Nys

In een evenwichtige eerste helft kregen beide ploegen twee kansen. Boone kopte al snel in de armen van Deloose, Farin vond aan de overzijde Vandenberghe op zijn weg. Mertens mocht vanuit een schuine hoek vrij aanleggen maar Deloose redde opnieuw. De Greef tekende bijna voor een geweldige own-goal door vanop vijfentwintig meter ei zo na zijn doelman te verrassen. Ex-Bomenaar Challouk claimde met de rust in zicht tevergeefs een penalty en Boone pakte een tweede gele kaart voor een fout op Binst. Rupel Boom speelde tegen tien bezoekers slechter dan tegen elf en keek meteen na de koffie tegen een achterstand aan wanneer Mertens een snelle counter afrondde. Een bleke thuisploeg trapte vervolgens niet één keer tussen de palen en slikte op het einde nog de 0-2. Tarfi was sneller dan Somers en Farin en maakte er met een fraaie lob 0-2 van. (hnd?)

Rupel Boom: Deloose(74’ Figys), Daeseleire, Farin, Somers, Spaenhoven, Put, Rubanguka(74’ Bouhajra), Schaessens, Jaeken(61’ Siebens), Laureys en Binst.

Deinze: Vandenberghe, Boone, De Greef, Le Postollec, Vansteenkiste, Bertaccini(58’ De Looze), Tarfi, Mertens, Challouk(46’ Libbrecht), Brulmans(66’ Schils), De Schutter.

Doelpunten:47’ Mertens (0-1), 89’ Tarfi (0-2).

Gele kaarten:Boone(2), Put, Spaenhoven.

Rode kaarten:Boone.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio