Rupel Boom voor het eerst thuis onderuit: 1-2 voor Deinze

Foto: GMAX

Rupel Boom voor het eerst thuis onderuit: 1-2 voor Deinze

Print
Rupel Boom liep zondag tegen zijn eerste thuisnederlaag aan. Het was uitgerekend ex-Bomenaar Challouk die vanop de stip het vonnis voltrok.

Deinze kwam iets voorbij het kwartier op voorsprong. Houmani stond ver uit zijn doel en Mezine nam hem vanop de eigen helft te grazen met een wereldgoal: 0-1. Lang bleef die voorsprong niet op het bord, want bij de eerste Boomse tegenprik stelde Damblon gelijk. Deinze was baas in het spel maar veel kansen vloeiden daar niet uit voort. Laureys kreeg op slag van rust de beste kans maar mikte op Vandenberghe.

Bij het begin van de tweede periode kregen de bezoekers een strafschop. Challouk gaf Houmani het nakijken. Rupel Boom ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker en leek in de slotminuut loon naar werken te krijgen maar Vandenberghe hield Laureys van een doelpunt.

Rupel Boom: Houmani, De Maeyer(68’ De Looze), De Paepe, Kerstenne, Spaenhoven, Schaessens, Put, Hens(82’ Wilms), Augustynen, Laureys, Damblon(74’ Doncos).

Deinze: Vandenberghe, Goossens, De Greef, Libbrecht, Le Postollec, Tarfi(67’ De Schutter), Vinck, Challouk(88’ Scheyving), Brulmans, De Smul, Mezine(76’ Lallemand).

Doelpunten: 17’ Mezine (0-1), 21’ Damblon (1-1), 54’ Challouk (1-2).

Gele kaarten: Put, Augustynen, Kerstenne, Houmani, Hens, Challouk.

Meer sportnieuws