Mertens bezorgt Rupel Boom in extremis de zege

Foto: GMAX

Rupel Boom-RC Gent 2-1

Mertens bezorgt Rupel Boom in extremis de zege

Print
Rupel Boom had het niet onder de markt met RC Gent, één van de favorieten in deze reeks. Maar de punten bleven uiteindelijk wel in Boom.

De Steenbakkers haalden het op de valreep dankzij een strafschop diep in de extra tijd. Het was aanvoerder Jeroen Mertens die alsnog de drie punten in Boom wist te houden. De thuisploeg domineerde het eerste halfuur en dreigde via Kerstenne en De Paepe bij hoekschoppen. Vlak voor het kwartier zorgde Adesanya op aangeven van Laureys voor de verdiende 1-0. RC Gent benutte zijn eerste kans meteen. Wanneer doelman Snyders een hoge bal slecht wegwerkte, nam Waeghe hem met een lob te grazen. Waeghe mikte op slag van rust nog een open kans naast. Weinig doelgevaar na de pauze, al kwam ex-Bomenaar Munoz-Herrera wel nog eens dreigen met een dropshot op de lat. Maar het venijn zat dus in het slot. Invaller Van Hoof zette zich mooi door op rechts en in de scrimmage die daarop volgde ging de bal via de hand van Stock tegen de lat. Rood voor de Gentenaar en bal op de stip. Mertens bleef koelbloedig en zette het Parkstadion in vuur en vlam.

Doelpunten: 14' Adesanya (1-0), 33' Waeghe (1-1), 90' Mertens (2-1).
Rupel Boom: Snyders, Van Den Driessche, De Paepe, Kerstenne, Lodders, Hens, Meseure, Mertens, Laureys, Put(87' Van Hoof), Adesanya.
RC Gent: Maes, Seron, Van Der Beke, De Bruycker, Leemans, Elewaut, Stock, Joos, Luyck, Waeghe, Munoz-Herrera.
Gele kaarten: Seron, Luyckx en Hens.
Rode kaart: Stock.