Kasterlee geeft al een halve eeuw bloed

Twee heren, Louis Druyts en wijlen Mon Gebruers, startten in 1968 met bloedinzamelingen in Kasterlee. Nadien werden ook in Lichtaart en Tielen bloedtransfusie-momenten georganiseerd.

Paul Keyenberg

Bij de eerste bloedinzameling in Kasterlee kwamen welgeteld 63 donoren bloed geven. In Lichtaart kwamen vanaf 1971 vrijwilligers bloed geven, Tielen volgde in 1972.

De Rode Kruisafdeling van Kasterlee telt momenteel per kwartaal ongeveer 400 donoren. In totaal hebben sinds 1968 al meer dan 85.400 donoren bloed gegeven. Binnen een jaar of tien hopen de verantwoordelijken van de bloedtransfusies de honderdduizendste donatie te kunnen vieren.

De eerstvolgende bloedafname-avonden hebben plaats op woensdag 25 juli in het ontmoetingscentrum aan Binnenpad in Kasterlee, op dinsdag 31 juli in het ontmoetingscentrum aan de Schoolstraat in Lichtaart en op donderdag 9 augustus in het ontmoetingscentrum aan de Kasteeldreef in Tielen. Bloeddonoren kunnen er telkens terecht van 17.30 tot 20.30 uur.

Elke aanwezige donor krijgt op één van die avonden een mooie attentie, nieuwe donoren krijgen een extra welkomsgeschenk.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio