Pop-up én nieuw restaurant komen in de plaats van De Vliegende Schotel

Print

De Nieuwe Schotel krijgt verschillende nieuwe uitbaters. Uiterst links Pim en Toon gaan zorgen voor pop-up restaurant Munchies, uiterst rechts Jayson en Thomas openen eind dit jaar een nieuw restaurant. In het midden zie je Nathalie en Alex van Fleur de Sel waar Jayson en Thomas de stiel leerden. Foto: Paul Keyenberg

Kasterlee - Het failliet verklaarde restaurant 'De Vliegende Schotel' aan de Geelsebaan in Kasterlee krijgt op korte tijd verschillende nieuwe uitbaters. Deze zomer komt er het pop-up restaurant Munchies. Op het eind van dit jaar wordt een compleet nieuw restaurant geopend, waarvan de naam nog even geheim blijft.

Van eind mei tot eind augustus zullen Pim Mertens en Toon Meeus (beiden 23) in het pand het pop-up restaurant 'Munchies' uitbaten. Toon en Pim zijn de uitbaters van het nabijgelegen café De Gieterij. Dat café blijft tijdens de opening van het pop-up restaurant ook wel gewoon open. 'Munchies' zal vooral comfort food presenteren: simpele maar lekkere gerechten. Toon en Pim verdelen het werk tussen 'Munchies' en De Gieterij onder hen beiden, ze zullen weten wat te doen!

Na het pop-up restaurant Munchies (dat dus tot eind augustus loopt) komen twee andere jonge gasten om de hoek kijken: Thomas Van Der Flaes (23) en Jayson Caers (21) zullen rond december op de proppen komen met een nieuw restaurant én een nieuw concept. Ze zullen voor tachtig procent met lokale producten -van asperges tot lansmvlees en geitenkaas- uitpakken, zodat de ecologische afdruk van dat nieuwe restaurant tot een minimum beperkt blijft.

De naam van hun nieuwe restaurant willlen Thomas en Jayson nog niet prijsgeven. Beiden hebben hun kooktalent ontwikkeld bij Alex Verhoeven, de chef-kok van Fleur de Sel aan de Turnhoutsebaan in Kasterlee. Thomas heeft er gewerkt, Jayson is er momenteel nog sous-chef. "Ik wil Thomas en Jayson hun vleugels laten uitslaan", zegt Alex Verhoeven. "Ze kunnen koken en verdienen hun eigen kans, eerder dan dat ik hen absoluut aan mijn restaurant zou willen binden".

 

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio