© Paul Keyenberg

Jeugddomein De Hoge Rielen heeft 70 bedden vrij voor asielzoekers

Jeugddomein De Hoge Rielen in Lichtaart heeft onverwacht 70 bedden vrij voor asielzoekers. Daarmee stijgt het aantal mogelijke opvangplaatsen in Kasterlee tot bijna 400.

Paul Keyenberg

Burgemeester Ward Kennes (CD&V) van Kasterlee wijst erop dat de definitieve beslissing over de opvang van asielzoekers pas valt op 22 of 29 januari, maar intussen heeft de gemeente Lichtaart toch bijna 400 opvangplaatsen ter beschikking.

Eerder werd al duidelijk dat in ex-hotel De Residentie mogelijk 300 plaatsen voor asielzoekers worden vrijgemaakt. Daar zouden nog eens enkele tientallen opvangplaatsen kunnen bijkomen in een andere accommodatie in Lichtaart.

Jeugddomein de Hoge Rielen aan de Molenstraat ziet 70 bedden vrijkomen in paviljoen 1. Directeur Bert Mellebeek: 'De renovatie van de keuken in dat paviljoen gaat voorlopig wegens omstandigheden niet door. We hadden het paviljoen met het oog op die werken tijdelijk niet verhuurd. Dat betekent dat we nu de zeventig beschikbare bedden in dat paviljoen wel een tijdje kunnen aanbieden voor mogelijke opvang van asielzoekers'. Tot 18 februari zijn de 70 bedden in de Hoge Rielen vrij. Het totaal aantal opvangplaatsen in de Kempen stijgt daardoor alweer.

Meer daarover lees je in Gazet van Antwerpen - Regio Kempen op dinsdag 19 januari.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio