Herdenking wapenstilstand in Kasterlee, Lichtaart en Tielen

Print
Kasterlee - Het gemeentebestuur van Kasterlee nodigt alle inwoners van de fusiegemeente uit op de herdenking van wapenstilstand op woensdag 11 november.

Woensdagvoormiddag herdenkt het gemeentebestuur de slachtoffers van de twee wereldoorlogen en van andere conflicten. In Kasterlee is er om 10 uur een bloemenhulde voorzien op het Engels kerkhof aan de Geelsebaan. Er heeft ook een korte plechtigheid plaats aan de oorlogsmonumenten op de markt en op de begraafpaats aan de Pastorijstraat.

In Lichtaart wordt om 10 uur een bloemenhulde gehouden aan het oorlogsmonument aan de kerk, nadien ook aan het monument op de begraafplaats. De bloemenhulde in Tielen start om 10.25 uur aan het monument naast het erfgoedhuis (oud-gemeentehuis).

In elke deelgemeente begeleiden de fanfares de bloemenhulde met muziek. Om 11 uur komen alle aanwezigen samen in de kerk van Lichtaart voor een herdenkingsmis. Een receptie om 12 uur in het ontmoetingscentrum van Lichtaart sluit de herdenkingsplechtigheid af. Burgemeester Ward Kennes (CD&V) zal in zijn speech ook aandacht besteden aan de oorlogsvluchtelingen die in ons land aankomen.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio