G-Max Agency-Goyvaerts

G-Max Agency-Goyvaerts© G-Max Agency-Goyvaerts

Pro League wil op 3 oktober campagne 2020-2021 aanvatten

Telenet Giants Antwerp opent begin oktober EuroMillions League

Als de corona-crisis onder controle is en de Pro League groen licht krijgt van de overheid start Telenet Giants Antwerp de campagne 2020-2021 in de EuroMillions League in het weekend van 3 oktober.

Patrick Ceulemans

De Pro Basketball League heeft op een voorzittersvergadering beslist hoe het seizoen 2020-2021 er zal gaan uitzien. Het belooft een overgangsjaar te worden omdat de Belgische en de Nederlandse basketbalbonden aan een BeNeLeague werken. Die zou in september 2021 van start moeten gaan.

En dus wordt er opnieuw geopteerd voor het format van vorig seizoen. De competitie zou idealiter starten op 3 oktober, al kan die datum ook nog wel uitgesteld worden als dat nodig is natuurlijk. Tot 7 november kan er begonnen worden met behoud van dezelfde modaliteiten, klinkt het.

Het reguliere seizoen zal dus opnieuw afgewerkt worden in twee competitierondes. De eerste ronde wordt gespeeld in twee poules, waarbij de ploegen ingedeeld worden op basis van het eindklassement van het seizoen 2019-2020. Telenet Giants Antwerp komt uit in poule A en dat lijkt wel de pittigste poule met verder Oostende, Spirou Charleroi, Kangoeroes Mechelen en Brussel. In poule B zitten Bergen, Limburg United, Leuven Bears, Okapi Aalstar en Luik. Binnen een poule bekampt elke club elkaar één keer uit en thuis.

In de tweede competitieronde nemen alle clubs het één keer tegen elkaar op uit en thuis. Punten uit de eerste competitieronde worden behouden bij het begin van de tweede ronde. De play-offs vatten aan op 19 mei 2021 en eindigen op vraag van FIBA ten laatste op 15 juni 2021. Deze worden gespeeld met acht clubs waarbij de kwartfinales, halve finales en finale respectievelijk in een best-of-3, best-of-3 en best-of-5-format afgewerkt zullen worden.

De finale van de Beker van België zal doorgaan op 21 maart 2021, het All Star Game wordt gepland op 10 april 2021. Voor de Belgian Basketball Awards moet 15 mei 2021 vrijgehouden worden in de agenda's. Op Europees vlak zal Oostende deelnemen aan de Champions League. Bergen moet nog doorheen de kwalificaties, terwijl voor Telenet Giants Antwerp één van de vier beschikbare wildcards werd aangevraagd. Als de Giants geen ticket krijgen voor de Champions League speelt het Europees in de FIBA Europe Cup.

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal