Sinjoren in Luik op zoek naar tiende opeenvolgende zege in EuroMillions League

Foto: Gmax

Telenet Giants Antwerp bijna rechtstreeks van Rusland naar Luik

Sinjoren in Luik op zoek naar tiende opeenvolgende zege in EuroMillions League

Print
Veel tijd om van de nieuwe Europese stunt in de Champions League te genieten was er niet bij voor Telenet Giants Antwerp. De Sinjoren arriveerden immers donderdagavond opnieuw in België en stappen deze namiddag alweer de bus op richting Luik waar de 21ste speeldag van de EuroMillions League wordt betwist.

Met negen opeenvolgende zeges staat Telenet Giants Antwerp aan de leiding. Een tiende overwinning bij rode lantaarn Luik zou normaal gezien geen problemen mogen opleveren. Amper 48 uur na de intense partij en stunt in Novgorod en 24 uur na de terugkeer na een zware reis via Moskou en Düsseldorf zou enige vorm van vermoeidheid evenwel logisch zijn. “Geen blessures en iedereen is dan ook fit. Deze ochtend (vrijdag) staat er verzorging en een lichte training op het programma,” zei Koen Embrechts van de medische staf van de Giants. “Met een videosessie bereiden we de selectie dan voor op de partij in Luik,” voegt coach Roel Moors toe. “Wij gaan uiteraard voor de winst en ik ken het eergevoel van mijn selectie. Die willen blijven winnen, al vrees ik toch de mentale weerslag. Je moet in dit hels programma constant de knop omdraaien en het blijven vooral mensen en geen machines,” aldus nog coach Roel Moors.
 Luik kampt enerzijds met financiële problemen en staat anderzijds troosteloos op de rode lantaarn. De club uit de Vurige Stede ruikt tegen een vermoeid Telenet Giants Antwerp echter zijn kans. Het is dus uitkijken of de Sinjoren in Luik hun intussen indrukwekkende winnende reeks kunnen verlengen?
Het is in de Euromillions League tevens het eerste back-to-back weekend van deze campagne. Concreet: twee speeldagen in één weekend. Vanavond staan dan ook vijf wedstrijden, met onder Kangeroes Mechelen dat naar Bergen reist, op het programma.
Tickets vliegen de deur uit
De tweede partij van de Giants in Luik en van zondag is omwille van het druk Europees schema wel uitgesteld naar 15 mei. “Zaterdag krijgen de spelers een dag vrijaf en vanaf zondag begint dan de voorbereiding op de belangrijke terugwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League op woensdag tegen Nizhny Novgorod,” zei sportief manager Leo De Rycke. V
 Voor die partij zal de Lotto Arena volledig uitverkocht zijn. Er worden momenteel ook staanplaatsen verkocht en wie zeker wil zijn van een ticket voor de laatste Europese thuiswedstrijd van dit seizoen kan best online bestellen via www.antwerpgiants.be. De Final Four van de Champions League wordt afgewerkt bij één van de vier deelnemers. Hapoel Jeruzalem van speler/co-eigenaar en ex-NBA-ster Amare Stoudemire deed al een bod. Er is wel een probleem: Jeruzalem won in eigen midden maar met twee puntjes van het Tenerife van Belgian Lion Pierre-Antoine Gillet.
 De Spanjaarden kunnen dus volgen week de Israëliers uitschakelen. Of Tenerife kandidaat is, is nog niet duidelijk. Of komt er bij kwalificatie van de Giants een leuke verrassing en gaat de Final Four van het kampioenenbal in het Sportpaleis door? Intussen gonst het van de geruchten op sociale media van een eventueel vertrek van Paris Lee na deze campagne naar AEK Athene. De Amerikaanse guard ligt nog één seizoen bij Telenet Giants vast en kan enkel weg met een buy-out. 
 

Meer basketbal