Yoeri Schoepen: van schaduwman naar basisspeler

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Telenet Giants Antwerp-Leuven Bears, vanavond 20 uur Lotto Arena

Yoeri Schoepen: van schaduwman naar basisspeler

Print
Telenet Giants Antwerp werkt vanavond (20 uur) in de Lotto Arena de uitgestelde wedstrijd van de derde speeldag van de EuroMillions League en tegen het Leuven Bears van coach Eddy Casteels af. De Giants gaan op zoek naar een achtste opeenvolgende competitiezege en kunnen alleen aan de leiding komen. “Geen tijd voor euforie en waakzaam blijven”, zei Yoeri Schoepen van de Sinjoren.

Bij Leuven Bears spelen onder meer de jonge talenten Thibaut Vervoort en Roby Rogiers die door de Giants worden uitgeleend. Ook Antwerpenaar en ex-Giant Raf Bogaerts is bij Leuven, dat met Corey Allen Jr. een nieuwe Amerikaanse guard presenteert, aan de slag. Met 5 op 18 staan de Leuvenaars op de voorlaatste stek, maar dat zijn voor een wervelend Telenet Giants Antwerp misschien wel de gevaarlijkste opdrachten.

“We spelen om de drie dagen een wedstrijd.  Dat is ideaal en zo moet de focus scherp blijven”, zegt Yoeri Schoepen. De 24-jarige en 2m01 grote Antwerpse power forward fonkelt nu iets meer dan twee maanden in de basisvijf en is al tien Belgische (7 competitie, 3 Beker van België) matchen met de Giants ongeslagen.

De immer bescheiden Antwerpenaar groeide intussen uit van schaduwman tot basisspeler. “Bescheiden blijven is mijn motto. Ik weet wat ik kan en vooral niet kan. Laat mij dus maar rustig mijn ding doen. Het team helpen met rebounds plukken, me defensief nuttig maken en af en toe een bommetje droppen is mijn taak."

"Weet je wat mijn grootste overwinning is? Ik ben blessurevrij en dat was de voorbije seizoenen niet altijd het geval. Hopelijk blijf ik gezond en kan ik me nuttig maken voor het team”, aldus Yoeri Schoepen, die vorige zomer ook zijn eerste cap bij de Belgian Lions versierde. Op vijf jaar tijd evolueerde Schoepen dus naar een ideale role player in de selectie van coach Roel Moors.

Hij is einde contract, maar het is duidelijk dat hij als Sinjoor zijn definitieve stek in de kern van Telenet Giants Antwerp heeft afgedwongen. Een nieuwe verbintenis ligt dan ook in de lijn der verwachtingen. “De focus ligt eerst op deze campagne, de rest volgt wel. De bekerwinst was mooi en laat ons zonder stress het seizoen afwerken.  Wij willen als groep meer en dat is in eerste instantie op zoek gaan naar een goede eindklassering na de reguliere fase en een plaats in de Final Four van de Champions League. Voor we volgende week opnieuw Europa intrekken moeten we deze week tegen enerzijds Leuven Bears en anderzijds Brussels (zondag) tweemaal in de Lotto Arena op zoek gaan naar nieuwe successen”, aldus nog Yoeri Schoepen. Vic Sanders (scheenbeen) is niet inzetbaar.

Vanavond Student’s Night in Lotto Arena

Vanavond is het tevens Student’s Night. Studenten betalen op vertoon van hun studentenkaart slechts tien euro aan de kassa van de Lotto Arena en krijgen tevens een gratis jeton voor een consumptie. De actie telt niet op online verkoop en dus enkel aan de kassa.
Wedstrijd zondag tegen Brussels vervroegd voor Sporza
Zondag werkt Telenet Giants Antwerp in de Lotto Arena de 20ste speeldag tegen Brussels af.  Omwille van de rechtstreekse uitzending op Sporza/VRT wordt de partij vervroegd van 18 naar 15 uur.

Meer basketbal