“Geen tijd om te genieten”

Foto: Gmax

Telenet Giants Antwerp wil na beker en Europees succes bevestigen in EuroMillions League

“Geen tijd om te genieten”

Print
Telenet Giants Antwerp reist vanavond naar de Mons Arena waar het Bergen van coach Daniel Goethals wacht. Met 8 op 12 en twee wedstrijden minder betwist prijken de Sinjoren mooi in de top 3 en telt het maar één zege minder dan leider Oostende.

De maand januari, op de opdoffer tegen Oostende na, bracht voor Telenet Giants Antwerp met een verschroeiend druk programma bijzonder veel succes. De Giants kwalificeerden zich na twee demonstraties in de halve finale tegen Brussels voor de finale van de Beker van België (10 maart Vorst Nationaal) en plaatsten zich door de grote poort en na winst tegen Dijon voor de 1/8ste finales van de Champions League en dit als eerst Belgische ploeg in het kampioenenbal.
 
 “Ik ben fier op mijn selectie. Er is echter geen tijd om te genieten. De EuroMillions League eist nu onze aandacht opnieuw op. Na de winst in Charleroi moeten we vanavond weer naar Henegouwen. Een trip naar de Mons Arena is altijd een lastige klus. Schrijf maar op dat het Bergen met onder meer Mike Smith (ex-Giants) klaar zal zijn om de winst in Bergen te houden,” zegt coach Roel Moors.

 “Met 36 speeldagen is de reguliere fase inderdaad nog bijzonder lang. Met 8 op 12 en nog twee inhaalwedstrijden in de eigen Lotto Arena staan we momenteel goed gerangschikt. Enerzijds zo weinig mogelijk steken laten vallen en anderzijds tegen de top 5 winnen is de volgende maanden de opdracht. Dan volgt een goede eindklassering wel vanzelf. Naast het bereiken van de Champions League en een plaats in de bekerfinale willen we immers ook deze campagne en na de reguliere fase zo hoog mogelijk eindigen,” aldus nog coach Roel Moors.
 

 Bergen staat in onvolledig klassement wel op de tweede plaats, maar verloor in veertien wedstrijden maar liefst zes keer waaronder met zware cijfers (75-57) in de Lotto Arena.  De Ganse selectie is fit en de nieuwe Amerikaan Trevor Thompson viert, na Europa en de Belgische Cup, nu ook zijn debuut in de EuroMillions League.

Meer basketbal