Schenkt selectie Telenet Giants Antwerp jarige Roel Moors een uitzege als geschenk?

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Coach van Sinjoren blaast zondag veertig kaarsjes uit

Schenkt selectie Telenet Giants Antwerp jarige Roel Moors een uitzege als geschenk?

Print
De topper van de tiende speeldag van de EuroMillions League wordt zondagnamiddag (15 uur, live op Sporza/) in de hoofdstad betwist. Brussels is de gastheer voor Telenet Giants Antwerp. De Brusselaars tellen, net als de Giants, twee wedstrijden minder en staan met 4 op 7 in de middenmoot. De Sinjoren tellen 5 op 7, wonnen voor de interlandbreak van de Belgian Lions vier keer op een rij in de EuroMillions League en staan officieus in de top 3.

De uitschuiver in de heenmatch van de Beker van België in Leuven werd deze week met twee knappe zeges tegen het Litouwse Lietkabelis en Leuven Bears tevens volledig uitgeveegd. Het is uitkijken of een nog steeds gehandicapt Telenet Giants Antwerp, zonder Thomas Akyazili en Moses Kingsley, deze week in een derde competitie een derde zege op een rij boekt? Het zou tevens een mooi verjaardagsgeschenk zijn voor coach Roel Moors die zondag veertig jaar wordt.

 Wat mogen we u wensen zondag? Winst in combinatie met het aantrekken van een interim center om de geblesseerde Kingsley te vervangen? “Leuk dat je me laat herinneren aan mijn verjaardag,” zegt de ex-viervoudige Speler van het jaar die ook al één keer Coach van het Jaar werd. “Doe maar in eerste instantie een zege bij een gevaarlijk en fysiek sterk Brussels.  Zij hebben zich een ganse week kunnen voorbereiding, wij dus amper twee dagen. Zondag winnen zou de kers op de taart zijn van een op alle fronten succesvolle week.,” aldus Roel Moors.

 In deze drukke tijden heeft Roel Moors zijn mentor en de man die hem als privé-trainer vooral ontwikkelde als een schitterende speler nog niet ontmoet. “Ik heb Willy Steveniers inderdaad slechts kunnen feliciteren met zijn 80ste verjaardag met een smsje.  Later babbelen we in zijn Nachtegaal wel eens bij. Volgende week (Lotto Arena vs. Fuenlabrada) is er dinsdag al een nieuw Champions League duel en dus de start van weer een drukke week. Een nieuwe center op de kop tikken is met dat strak schema inderdaad wel aan de orde. Hopelijk blijft vooral de rest van de selectie blessurevrij en kunnen we volgende week Thomas Akyazili opnieuw inpassen,” aldus nog coach Roel Moors van de Giants.

 In de halve finale van de Beker van België neemt Telenet Giants Antwerp het ook tegen Brussels op. “We ontvangen op zaterdag 26 januari in de Lotto Arena Brussels. Een dag later (27 januari) reizen we naar de hoofdstad voor de terugwedstrijd. We verschoven de heenmatch van vrijdag naar zaterdag omdat we donderdag Europees terugreizen van het Champions League duel in het Duitse Bamberg,” aldus sportief manager Leo Derycke.

Meer basketbal