© GMAX

Telenet Giants Antwerp winnen van Israëlische topper Hapoel Jeruzalem in kolkende Lotto Arena

Wat een stunt van Telenet Giants Antwerp in de Champions League. In een kolkende Lotto Arena zegevierden de Giants van de Israëlische topploeg Hapoel Jeruzalem met onder meer ex-NBA-ster Amare Stoudemire. Na drie speeldagen meteen de tweede zege in het kampioenenbal van de Sinjoren. “Na het verlies in Oostende was dit de juiste reactie. Een superstunt en collectieve overwinning,” hijgde Dave Dudzinksi, één van de sterkhouders van Telenet Giants Antwerp. Paris Lee tekende voor 12 punten en 10 assists.

Patrick Ceulemans

Voor de wedstrijd werd ex-NBA-ster Amare Stoudemire door de Antwerpse en Israëlische fans druk gebezigd voor handtekeningen en selfies. Stoudemire onderging het met de glimlach. Hapoel Jeruzalem, gesteund door een stevige delegatie fans, nam tevens een flitsende start. Chris Johnson scoorde de eerste 7 punten en na de studieronde keken de Sinjoren al tegen een 0-7 achterstand aan. Jae’Sean Tate liet echter niet begaan en antwoordde met 9 opeenvolgende punten: 9-9. Hapoel Jeruzalem werkt echter feilloos en nam met heerlijk spel en door toedoen van Da’Sean Butler (ex-Okapi Aalstar) en de ingekomen Amare Stoudemire opnieuw snel afstand: 15-22.

Telenet Giants Antwerp toonde echter veel inzet en knokte zich met de steun van de Antwerpse supporters opnieuw in de partij. Ja’Sean Tate kreeg support van Vic Sanders en Tyler Kalinoski: 25-29.

Hapoel Jeruzalem startte het tweede kwart met een 25-31 bonus, maar de Giants pakten onmiddellijk met een knappe remonte uit. Dennis Donkor met een bom, opnieuw Ja’Sean Tate zorgden voor de aansluiting (33-33) en via Dave Dudzinski kwamen de Giants bij 36-35 zowaar voor de eerste keer aan de leiding. De Lotto Arena ontplofte, Jeruzalem was eventjes van slag en de Metropoolploeg drukte door naar maximaal 42-37.

Amare Stoudemire moest bij Hapoel Jeruzalem voor de tweede keer zijn opwachting maken. Het was evenwel Chris Johnson die voor de Israëlische ploeg in de eerste helft de meubelen redde. Met driepunters en met de steun van James Feldeine ging het naar 47-47 en naar een 49-51 Israëlische voorsprong halfweg.

Ook het derde kwart bracht veel kwaliteit langs beide kanten. Hapoel Jeruzalem startte met drie bommen op een rij (54-62). De Giants reageerden wilden niet wijken en schitterden collectief. Met ook Hans Vanwijn en Ismael Bako (7 punten, 11 rebounds) ging het na 64-64 en na drie schuifjes zelfs naar 74-73 Antwerpse voorsprong.

Telenet Giants Antwerp had intussen ook de defense aangeschroefd en domineerde de start van het slotkwart. Ismael Bako dunkte de 79-76 op het scorebord en de Lotto Arena rook een Europese stunt. Hapoel Jeruzalem geraakte gefrustreerd. Victor Sanders (4 op 7 driepunters)lukte na een snoeperige assist van Paris Lee tevens een belangrijke bom: 86-80. Jae’Sean Tate volgde zijn voorbeeld (89-82) maar ook Ja’Sean Butler dropte een bom zodat met nog 2 minuten en 21 seconden op het scorebord een spannend slot zich aankondigde. De Giants gingen echter in overdrive en Vic Sanders bleef bommen droppen en Dave Dudzinski scoorde in the paint de 94-87. In de slotminuut probeerde Hapoel Jeruzalem nog met een remonte uit te pakken. De Giants waren echter in “the zone” en drukten, met ook een hard werkende Tyler Kalinoski (11 punten, 7 rebounds, 3 assists) op magistrale wijze door naar een 101-89 overwinning.

Telenet Giants Antwerp-Hapoel Jeruzalem 101-89

Telenet Giants Antwerp: Lee 12, Donkor 4, Tate 24, Bleijenbergh 0, Vanwijn 6, Sanders 22, Schoepen 0 , Bako 7, De Ridder 0, Dudzinski 15, Kalinoski 11Hapoel Jeruzalem: Acuil 0, Stoudemire 6, Johnson 20, Blatt 9, Elihayu 6, Timor 6, Feldeine 17, Butler 17, Owens 6, Brown 2 Kwarts: 25-31, 24-20, 25-22, 27-16

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal