Amerikaan Victor Sanders naar Telenet Giants Antwerp

Foto: Antwerp Giants

Jason Clark verlaat de Giants en trekt naar Duitsland

Amerikaan Victor Sanders naar Telenet Giants Antwerp

Print
Telenet Giants Antwerp heeft met Victor Sanders een nieuwe Amerikaanse combo guard aangetrokken. Sanders is 23 jaar en 1m96 groot. Hij is de vervanger van Jason Clark. De Amerikaan, MVP van de EuroMillions League in 2017, trekt naar het Duitse Frankfurt.

Victor Sanders iseen rookie van de Idaho Vandals die in de NCAA Big Sky division speelde. Sanders is een combo guard die de Giants in de backcourt extra opties moet geven. Sanders is een zeer complete speler met uitstekende ball handling skills, vista en goeie afwerking zowel inzake shot als drive naar de ring. In zijn laatste twee seizoenen bij Idaho scoorde hij gemiddeld 20 punten (3pts 41%), gaf hij 3.3 assists en nam hij 3.4 rebounds. In beide seizoenen werd hij verkozen tot All First en Second Big Sky Team. Deze zomer was hij ook even actief in de NBA Summer League en bij Denver Nuggets. Hij scoorde gemiddeld 5 punten, plukte 3 rebounds en gaf 1.5 assists in 20 minunten. Victor Sanders heeft een contract van twee seizoenen met optie getekend bij Telenet Giants Antwerp. 

 Coach Roel Moors en zijn sportieve staff verwelkomen komende week de selectie. Administratie en medische testen staan eerst op het programma. Daarna hervatten de ploegtrainingen. De eerste oefenpot is op 23 augustus in het Franse Gravelines.

Victor Sanders - University of Idaho Highlights 2016-2018: