Telenet Giants Antwerp opent EuroMillions League op 5 oktober in Luik

Foto: Walter Saenen

Vice-kampioen moet in derde voorronde Champions League beginnen!

Telenet Giants Antwerp opent EuroMillions League op 5 oktober in Luik

Print
Slecht nieuws voor Telenet Giants Antwerp. Ondanks eerdere berichten moet Telenet Giants Antwerp in de derde voorronde van de Champions League aanvatten. Het lobbyen van de Pro League richting de Giants heeft dus niet veel opgeleverd. Door die voorronde van de Champions League start Telenet Giants Antwerp de nieuwe campagne in de EuroMillons League pas op 5 oktober in Luik.

Er was nochtans beslist dat wie tweede eindigde in de EuroMillions League en na de reguliere fase rechtstreeks in de beslissende voorrronde van de Champions League zou zitten. Telenet Giants Antwerp werd tweede en vice-kampioen maar moet nu wel en net als de vorige campagne drie voorrondes overleven om op de hoofdtabel van de Champions League te fonkelen. Charleroi, dat derde eindigde en door de Sinjoren in de halve finales van de play-offs werd gewipt, kreeg een wildcard en mag ook in de derde voorronde van de Champions League beginnen. Vreemd en het maakt duidelijk dat de Belgische Pro League redelijk zwak aan de onderhandelingstafel van de Champions League zit!
 Op 11 juli wordt in het Zwitserse Mies voor de Champions League geloot. Haalt Telenet Giants Antwerp de groepsfase van de Champions League niet, wordt het opgevist in de groepsfase van de FIBA Europe Cup. De voorrondes van de Champions League worden op 20 en 22 september, 25 en 27 september en 30 september en 2 oktober. 
 De Giants vatten de nieuwe Belgische campagne pas aan op vrijdag 5 oktober en in Luik. Door de voorrondes van de Champions League moet de eerste wedstrijd op 29 september en tegen Brussels worden verplaatst. 

Meer basketbal