"Dit smaakt naar meer"

Foto: Walter Saenen

Telenet Giants Antwerp zet met jongste ploeg van het kampioenschap stap naar voor

"Dit smaakt naar meer"

Print
Het seizoen zit erop voor Telenet Giants Antwerp. Tijd voor een analyse en zeg maar terug- en vooruitblik. Dit doen we met voorzitter Roger Roels en coach Roel Moors. “Geen gemiste kans en dit smaakt naar meer,” zegt het duo van de Giants unaniem na de titelfinale.

“We waren de jongste ploeg van het kampioenschap. Dat we na de reguliere fase tweede eindigen en ons met tweemaal een sweep kwalificeren voor de finale is een stap vooruit ten opzichte van vorig seizoen. Oké, in de finale komen we te kort tegen het ervaren Oostende. Ik blijf erbij dat er kansen waren en het verschil echt niet zo groot was. Details beslisten over winst en verlies. We waren ook niet volwassen genoeg. Maar, dit is een goede leerschool voor mijn jonge selectie. Als vice-kampioen moeten we hier verder opbouwen,” zei coach Roel Moors.
 Het enige minpunt van het 2017-18 is de Europese campagne. Een knappe 5 op 6 in de voorrondes van de Champions League was net niet voldoende voor een plaats in de groepsfase en in de eerste ronde van de FIBA Europe Cup werd de tweede ronde in de slotseconden in Groningen gemist. “Mensen vergeten snel. We werkten de Europese campagne grotendeels zonder Moses Kingsley en Thomas Akyazili af. Geen excuus, wel een feit. Ik stel ook vast dat Groningen zich kwalificeert voor de halve finale van FIBA Europe Cup. We tellen 9 op 12 maar Europees overwinteren was er dus jammer genoeg niet bij,” aldus voorzitter Roger Roels.
Toekomst
“Op Tremmell Darden na ligt de ganse kern nog onder contract. Darden deed met zijn ervaring en als interim een schitterende job. We gaan met hem spreken, maar hij wordt normaal gezien vervangen,” zegt Roger Roels. “We willen met een mix van jonge Belgen en buitenlanders ons project verder zetten. Volgend seizoen willen we weer een stapje dichter komen bij Oostende en hopen we op een prijs. Dat zou voor de sportieve staf en de hongerige groep een mooie beloning vormen. We gaan op zoek naar een stek in de groepsfase van de Champions League. Lukt dat niet, is de tweede ronde van de FIBA Europe Cup de ambitie. Inzake sponsoring is er stabiliteit gekomen. Nieuwe partners zijn uiteraard altijd welkom. Zeker nu we ook met een vrouwenploeg in de eerste klasse uitpakken. Dat debuut van de vrouwen van Telenet Giants Antwerp en opening van onze topsporthal in Merksem half september zijn ook initiatieven waar we naar uitkijken. We vormen nu op en naast het parket één familie. De volgende jaren moeten we professioneel en met onze jeugdafdeling dan ook verder doorgroeien. Goede Belgen afleveren via onze tweedeklasser Giants Two blijft onze prioriteit,” blijft voorzitter Roger Roels ambitieus. De ganse kern ligt dus onder contract. Dat enkele jonge spelers, waaronder Ordane Kanda die dit jaar topschutter werd bij Rotterdam in de Nederlandse Eredivisie, opnieuw zullen worden uitgeleend is een vaststaand feit. Ondanks een contract zou Jason Clark met een goed bod uit het buitenland de Giants misschien ook verlaten. Telenet Giants Antwerp houdt uiteraard ook de transfermarkt in het oog. Een terugkeer van Maxime De Zeeuw is niet aan de orde en ook Axel Hervelle, in beeld bij de Giants en Charleroi, gaf te kennen nog in Spanje te willen blijven. Met Antwerpenaar en Belgian Lion Retin Obasohan hebben de Giants wel verkennende gesprekken, al richt hij voorlopig het vizier op een nieuw buitenlands avontuur .
“Geen opzettelijke fout aan Salumu”
Voorzitter Roger Roels wou terugkomen op het uitvallen van Jean Salumu (neusbreuk). “Er doen verhalen de ronde van een elleboogstoot van Jason Clark. Dat is niet correct. Het was een onvrijwillig contact met jammer genoeg zware gevolgen voor Jean Salumu.  Telenet Giants Antwerp wenst hem vooral een snelle comeback en goede revalidatie,” zei voorzitter Roels. 
Verzamelen op 10 augustus
De selectie van Telenet Giants Antwerp verzamelt op 10 augustus. Op 7 en 8 september wordt er in de Lotto Arena voor het eerst een internationaal tornooi afgewerkt. Naast de Giants ook Nederlands kampioen Groingen, Frankfurt en hoopt de Antwerpse club het Valencia van Sam Van Rossom te strikken. Op 8 september werken de Belgian Cats tegen Turkije ook een oefeninterland af. “Van 14 tot 21 september is er een stage in het Servische Belgrado. Einde september wacht dan de voorronde van Champions League. De eerste competitiewedstrijd tegen Brussels moet omwille van de Champions League worden uitgesteld.,” aldus sportief manager Leo De Rycke.  De EuroMillions League start op 28 september.