© GMAX

© GMAX

1 / 2

Zwak Kangoeroes Willebroek geen partij voor Sinjoren

Telenet Giants Antwerp met een sweep naar halve finale

Telenet Giants Antwerp, zonder de zieke Hans Vanwijn, heeft zich door de grote poort gekwalificeerd voor de halve finale van de play-offs. De Sinjoren deden dat met een sweep en dus met een 2-0 in de kwartfinale tegen Kangoeroes Willebroek. Telenet Giants Antwerp opent de halve finale zaterdag in de Lotto Arena tegen Charleroi. De Giants genieten in deze best of three ook van het belangrijke thuisvoordeel.

Patrick Ceulemans

Kangoeroes Willebroek was in de studieronde nog een challenger voor Telenet Giants Antwerp. In de laatste wedstrijd in sporthal De Schalk van Willebroek had Kangoeroes via Kwan Cheatham dan ook een 13-12 bonus op zak. De selectie van coach Roel Moors stelde echter snel orde op zaken. Een sterke Thomas Akyzali werd knap afgelost door Paris Lee, Tyler Kalinoski was weer op de afspraak en ook Moses Kingsley was weer present in the paint.

Dat maakte dat de Sinjoren na 18-26 snel afstand namen. Collectief zat het goed en dit offensief en defensief en met schitterende korven en dunks van verschillende spelers trokken de Giants tegen een mak Kangoeroes Willebroek en na 22-40 dan ook de rust in met een 33-52 bonus.

Naïm El Khounchar bleef in de tweede helft wel met bommen uitpakken. Kangoeroes Willebroek kon echter niet met een remonte uitpakken. Het ritme van Telenet Giants Antwerp lag immers bijzonder hoog. Dennis Donkor scoorde aan de lopende band, Yoeri Schoepen dropte haarfijne shotjes en Ismael Bako dunkte na snoeperige assists van zijn ploegmaats. Dat leverde de Metropoolploeg na drie kwarts dan ook een 53-69 bonus op.

Coach Yves Defraigne van Kangoeroes Willebroek had intussen ook al de handdoek geworpen. Zijn collega Roel Moors bezigde alle twaalf spelers. Het trio Dennis Donkor, Yoeri Schoepen en Ismael Bako bleven intussen de show verzorgen. Van 60-87 ging het in een uiteraard overbodig slotkwart dan ook naar een afgetekende overwinning voor Telenet Giants Antwerp. Alle twaalf spelers kwamen weer op het parket en elf speelden zich in de statistieken. De Sinjoren wonnen uiteindelijk met 65-95 en trakteerden zich met een 2-0 in de kwartfinale op enkele dagen extra recuperatie. De halve finale start pas zaterdag in de Lotto Arena. Voor Kangoeroes Willebroek werd het dan weer een afscheid in mineur aan sporthal De Schalk in Willebroek.

Kangoeroes Willebroek-Telenet Giants Antwerp 65-95

Kangoeroes Willebroek: Cheatham 15, Vranes 8 El Khounchar 14, Oveneke 5, Bogaerts 5, Moris 1, Badji 10, McNeail 0 Creppy 0, Gibbs 7

Telenet Giants Antwerp: Lee 7, Donkor 12, Clark 4, Darden 4, Schoepen 10, Rogiers 2, Akyazili 9 , Bako 17, Kingsley 8, Dudzinski 9, Kalinoski 13Kwarts: 18-26, 15-26, 20-17; 12-26

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal