Thomas Akyazili van Telenet Giants Antwerp is Belofte van het Jaar

Print
Op de Belgian Basketbal Awards in de AED Studios in Lint werd Thomas Akyzali van Telenet Giants Antwerp en in het referendum van Het Nieuwsblad uitgeroepen tot Belofte van het Jaar. Hans Vanwijn van de Giants eindigde tweede in het referendum Belgische Speler van het Jaar.

De 21-jarige guard maakte dit seizoen een knappe comeback bij Telenet Giants Antwerp. Na sportief twee mindere seizoen in de Amerikaanse NCAA werd hij vorige zomer aan de rug geopereerd. “Ik moest lang revalideren en was pas in november opnieuw speelklaar. De medische en sportieve staf hebben hard gewerkt met mij. Mijn dank gaat naar hen. Ook naar mijn ploegmaats, zij vingen mij schitterend op en het was bij de Giants dit seizoen dan ook weer heerlijk thuiskomen,” aldus het Antwerps toptalent.

Thomas Akyazili schopte het de afgelopen maand zelfs tot basisspeler bij de Giants. Samen met de Amerikaan Paris Lee vormt hij een schitterend duo op de guard positie. Hij maakte dit seizoen en onder bondscoach Eddy Casteels zijn debuut bij de Belgian Lions. “Dat was ook een schitterend moment. Zeker ook omdat we in de Antwerpse Lotto Arena speelden. Met de nationale ploeg in de eigen stad, dat is fantastisch. Ook deze trofee koester ik. Een individuele trofee krijgen is een teken van erkenning. Het belangrijkste moet echter nog komen. Ik wil de Giants immers helpen om een spetterende play-offs af te werken,” aldus nog Thomas Akyazili van Telenet Giants Antwerp.

Hans Vanwijn tweede in referendum Belgische Speler van het Jaar

Zijn ploegmaat Hans Vanwijn werd in het 60ste referendum van de Belgische Speler van het Jaar knap tweede. Hij moest de eer laten aan collega Belgian Lion Jean Salumu van BC Oostende.
 

Meer basketbal