Telenet Giants Antwerp schittert in Oostende

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Sinjoren leggen tweede plaats definitief op slot

Telenet Giants Antwerp schittert in Oostende

Print
Telenet Giant Antwerp pakte op de voorlaatste speeldag van de EuroMillios League met een indrukwekkende prestatie uit en won bij kampioen en leider Oostende. De tweede plaats ligt meteen op slot en de Giants zijn nu al zeker van thuisvoordeel in de kwart- en eventueel halve finales van de play-offs. Ook een stek in de beslissende voorronde van de Champions League is een feit. Uitblinker was Moses Kingsley die voor 20 punten, 8 rebounds en 3 blokshots tekende. Pinkstermaandag ontvangt Telenet Giants Antwerp in de Lotto Arena (18 uur) Oostende. Een zeg maar prestigeduel om de reguliere fase af te sluiten

Telenet Giant Antwerp pakte op de voorlaatste speeldag van de EuroMillios League met een indrukwekkende prestatie uit en won bij kampioen en leider Oostende. De tweede plaats ligt meteen op slot en de Giants zijn nu al zeker van thuisvoordeel in de kwart- en eventueel halve finales van de play-offs. Ook een stek in de beslissende voorronde van de Champions League is een feit.  Uitblinker was Moses Kingsley die voor 20 punten, 8 rebounds en 3 blokshots tekende.  Pinkstermaandag ontvangt Telenet Giants Antwerp in de Lotto Arena (18 uur) Oostende. Een zeg maar prestigeduel om de reguliere fase af te sluiten.
 De studieronde bracht in de Versluys Dôme van Oostende veel slordigheden en dus balverliezen langs beide kanten. Tonye Jekiri leidde Oostende wel naar een 8-5 bonus, maar de Antwerpenaars reageerden met driepunters van Thomas Akyazili en Dave Dudzinski naar 11-11 De Giants dropten in het eerste kwart en via verschillende spelers maar liefst 5 op 7 bommen en hadden na het eerste kwart een 20-23 bonus vast.
 In het begin van het tweede kwart bleef Telenet Giants Antwerp enerzijds strak verdedigen en ging het anderzijds met een driepunter van Yoeri Schoepen naar 20-26. Elias Lassis zorgde voor een versnelling bij de kustploeg en via Marko Kuridza ging het naar 25-26. Oostende had het momentum en via Elias Lasisi plaatste het een 11-3 tussenspurt en hadden de Zeekapiteins bij  31-29 opnieuw de leiding beet.  Nadat coach Roel Moors van de Giants een technische fout kreeg, incasseerde ook zijn collega Dario Gjergja in de slotfase van de eerste helft een technische. Moses Kingsley bevestigde zijn goede vorm en leidde met Jason Clark Telenet Giants naar een 37-45 voorsprong halfweg.
 Ook in het derde schuifje bleef Oostende aanvankelijk achter de feiten aanhollen. Moses Kingsley was indrukwekkend, scoorde bijna blindelings en leidde de Giants met Thomas Akayzili naar 43-53. Dave Dudzinski en Tyler Kalinoski deden ook hun duit in het zakje en met een bom van Paris Lee hadden Sinjoren zowaar een 45-60 maximale bonus op zak. Oostende trachtte de bakens te verzetten, maar de Giants gaven geen krimp en drukten na drie kwarts heerlijk door naar 51-64.
 Tremmell Darden en Yoeri Schoepen tekenden ook present en ook in het slotkwart de selectie van coach Roel Moors op alle vlakken dominant: 53-68. Tonye Jekiri verdween bij Oostende op drie minuten van het einde met 5 fouten uit de match en Paris Lee forceerde na enkele drives de 59-73. Oostende hing in de touwen en kwam er ook niet meer uit.  Vladimir Mihailovic dropte nog twee bommen, maar de Antwerpse winst kwam na een verbluffende prestatie niet meer in gevaar.
Oostende-Telenet Giants Antwerp 73-79
Oostende:   Lasisi 8, Schwartz 0, Buza 0, Mwema 3, Salumu 19, Djordjevic 6, Kuridza 2,  Kesteloot 6, Jekiri 9- , Fieler 10, Mihailovic 9
Telenet Giants Antwerp: Lee 8, Donkor 2, Clark 5, Vanwijn 6, Darden 2, Schoepen 9, Akayzili 8, Bako 2, Kingsley 20, Dudzinksi 12, Kalinoski 5
Kwarts: 20-23, 17-22, 14-19, 22-15

Meer basketbal