© gmax

Sinjoren ontvangen vanavond in Lotto Arena Luik

Telenet Giants Antwerp moet knokken voor tweede plaats

Telenet Giants Antwerp begint vanavond (20u30) in de Lotto Arena aan de laatste rechte lijn van de reguliere fase van de EuroMillions League. De Sinjoren ontvangen Luik en moet een nederlaag tegen de Waalse club en richting de tweede plaats absoluut vermijden. “2 op 2 met ook een zege op zondag in Luik is een must,” beseft de Nigeriaanse center Moses Kingsley.

Tot Pinkstermaandag 21 mei staan er nog zes speeldagen en drie back to backs weekends op de affiche in de eerste klasse. Oostende is zo goed als zeker van de poleposition en achter de kampioen kampen drie ploegen, Telenet Giants Antwerp, Charleroi en Okapi Aalstar, voor de tweede stek. De op één na hoogste plaats na de reguliere fase wint vanaf deze campagne aan belang en geeft recht op een stek in de beslissende voorronde van de Champions League. Telenet Giants Antwerp staat al een gans seizoen op de op één na hoogst gerangschikte plaats, staat positief ten opzichte van Charleroi en Okapi Aalstar en heeft in theorie dus de beste papieren.

De Sinjoren kampten de voorbije weken met een blessuregolf en moeten nu de Spirous naast zich dulden. De Ajuinen tellen twee nederlagen meer dan de Giants en Charleroi. Een blik op het programma van de drie ploegen leert dat Okapi Aalstar met een dubbele confrontatie tegen Charleroi en Oostende en mirakel nodig heeft om alsnog tweede te eindigen. “Onze opdracht is duidelijk. Evenveel wedstrijden winnen als Charleroi en we zijn tweede. Niet simpel? Dat is correct, maar we moeten uitgaan van onze eigen kracht en niet hopen op een uitschuiver van de concurrenten,” aldus nog Moses Kingsley, de sterkhouder de voorbije weken bij de Sinjoren.

Met Lee en Schoepen, nog steeds zonder Clark

Telenet Giants Antwerp kan vanaf vanavond weer rekenen op de Amerikaanse guard Paris Lee en de Antwerpse power forward Yoeri Schoepen die allebei fit zijn na een voetblessure. Op Jason Clark is het nog wachten. De kapitein van de Giants hervatte na een stressfractuur aan de voet/scheenbeen en een inactiviteit van anderhalve maand de individuele trainingen. Clark herneemt volgende week de groepstrainingen en als er geen reactie komt zou hij in de laatste wedstrijden van de reguliere fase nog een comeback kunnen maken. Wil Telenet Giants Antwerp vlammen in de play-offs (start 26 mei) zal een fitte Jason Clark met wat matchritme in de fragiele benen een must zijn.

Gratis naar Telenet Giants Antwerp

Wie dezelfde voornaam heeft als één van de kernspelers van Telenet Giants Antwerp mag, op vertoon uiteraard van zijn identiteitskaart aan de kassa van de Lotto Arena, vanavond de partij tegen Luik gratis bijwonen. De fanbus zondag, vertrek om 12u45 aan de Arenahal van Deurne, richting Luik wordt door de club aan de supporters ook gratis aangeboden

Meer basketbal