Telenet Giants Antwerp wil in hoofdstad 0 op 2 uitwissen

Foto: Walter Saenen

“Brussels vooral niet onderschatten”

Telenet Giants Antwerp wil in hoofdstad 0 op 2 uitwissen

Print
De laatste wedstrijd van de 26ste speeldag van de EuroMillions League wordt zondagnamiddag betwist. Telenet Giants Antwerp trekt naar de hoofdstad en wil versus Brussels een recente 0 op 2 uitwissen. “Brussels vooral niet onderschatten,” waarschuwt coach Roel Moors.

Brussels kreunt enerzijds onder de blessures, mist nog steeds het ervaren duo Guy Muya en Alex Lichodzijewski en leed anderzijds vijf opeenvolgende nederlagen waardoor het nog maar twee zeges meer telt dan het laatst geklasseerde duo Luik en Leuven Bears. Op papier oogt de opdracht voor Telenet Giants Antwerp dan ook simpel. “Niet akkoord. Brussels blijft in eigen midden een te duchten opponent. En wat zegt het cliché? Aan elke reeks moet een einde komen hé. Brussels is na vijf nederlagen op een rij weggezakt, maar voelt stilaan de adem van Luik en Leuven Bears in de nek en moet de komende maand hun achtste plaats richting play-offs veiligstellen. We mogen ze vooral niet onderschatten.”
 Roel Moors is ook niet blind van het dipje van de Giants. “We vergaten de voorbije weken met die 0 op 2 de tweede plaats misschien definitief te veroveren. Tegen Okapi Aalstar was het niet goed, maar vorige week waren we zonder Hans Vanwijn en Jason Clark in Charleroi toch te gehandicapt. Met een knappe remonte in het slot leden we slechts een nipte nederlaag en staan we positief ten opzichte van de Spirous. We blijven met 18 op 25 tweede en staan zelfs tegen al onze concurrenten positief.  Charleroi blijft zich met buitenlanders versterken en Oostende is de favoriet. We willen echter strijden voor die tweede stek en de rechtstreekse kwalificatie voor de beslissende voorronde van de Champions League. Het niveau moet de komende weken evenwel omhoog en we weten waar de pijnpunten liggen. Fysiek en inside moeten we ons meer tonen. Constant rond de driepuntlijn acteren is immers niet voldoende,” aldus nog Roel Moors. 
Hans Vanwijn speelklaar
 Voor de partij in Brussels recupereren de Giants Hans Vanwijn (hand). Jason Clark (stressfractuur scheenbeen/voet) ondergaat einde april een nieuwe scan. Als hij dan geen groen licht krijgt is het seizoen waarschijnlijk voorbij voor de Amerikaanse shooting guard van Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal