"We moeten winnen"

Foto: PHOTO NEWS

Sleutelmoment voor Telenet Giants Antwerp vanavond tegen Charleroi en richting tweede plaats

"We moeten winnen"

Print
De 19de speeldag, de eerste van de terugronde, brengt als affiche vanavond (20u30) de topper tussen Telenet Giants Antwerp en Charleroi. Zowel de Sinjoren als de Spirous hebben één wedstrijd minder afgewerkt. De Giants fonkelen virtueel op de tweede plaats. “We moeten winnen,” is coach Roel Moors alvast strijdvaardig.

 Telenet Giants Antwerp telt 12 op 17 en Charleroi 11 op 17. “We wonnen en verloren één keer tegen Charleroi dit seizoen. Wil je een challenger blijven voor de tweede plaats moet je in eerste instantie tegen je rechtstreeks concurrenten in de eigen Lotto Arena winnen. Oké, het is niet nu dat er over de tweede plaats beslist wordt. Ik vind dat we vanavond  moeten winnen van Charleroi. Doe je dat, ben je op de goede en blijf je vooral druk leggen op Charleroi, Okapi Aalstar en Bergen. Zij tellen dan een aantal nederlagen meer,” zegt coach Roel Moors. Vorige week acteerde zijn Giants te mak tegen het ongeslagen Oostende. “We moeten meer lef tonen. Fysiek de partij aanpakken. Dat is met deze jonge selectie een kwestie van tijd. Daarom ben ik bijzonder opgetogen over de komst van Tremmell Darden. Ik werd, met ook Christophe Beghin (assistent-coach van de Giants) in de ploeg, en met Charleroi in 2008 kampioen met Darden.  Een harde werker en een kerel met een goede mentaliteit. Hij is inderdaad 36 jaar en komt uit blessure (april achillespeesoperatie, red.).  Hij is fit en ik hoop dat volgende week bij de medische controle alles oké is. Ik verwacht geen wonderen van Darden. Dat is niet aan de orde. Wel dat hij op parket en in de kleedkamer ervaring brengt.  De sfeer in deze selectie is meer dan goed en als hij een toegevoegde is denk ik dat er veel mogelijk is,” aldus nog coach Roel Moors. Als alles volgen plan verloopt maakt Darden op 3 maart in de thuiswedstrijd tegen Limburg  United zijn debuut voor Telenet Giants Antwerp.
 Vanavond organiseren de Giants een eerste Men’s Night. Na de wedstrijd is er in de foyer van de Lotto Arena onder meer een happy hour (eentje drinken, eentje gratis).
Jason en Clark  en Rasko Katic onzeker
Bij Telenet Giants Antwerp is Jason Clark onzeker. De Amerikaanse shooting guard sukkelt met een voetblessure. De Servische topcenter Rasko Katic kwam woensdag in de inhaalwedstrijd van Charleroi in Leuven Bars niet in actie. Hij sukkelt met een kuitblessure en is ook onzeker voor de wedstrijd van vanavond.
Geen Moors bij Belgian Lions
Roel Moors vertrek maandag niet mee met de Belgian Lions naar Bosnië en nadien Frankrijk. Moors, assistent-coach van bondscoach Eddy Casteels, moet een operatie aan de knie (gescheurde meniscus) ondergaan en mist dus de twee WK-kwalificatiewedstrijden. In juni is hij opnieuw beschikbaar als assistent bij de Belgian Lions.