"Graag de tweede plaats na reguliere fase"

Foto: GMAX

Telenet Giants Antwerp opent 2018 in Bergen

"Graag de tweede plaats na reguliere fase"

Print
Telenet Giants Antwerp werkt vanavond in Bergen de eerste opdracht van 2018 af. “Met vier wedstrijden in elf dagen meteen de start van een intense periode,” beseft coach Roel Moors. De Giants prijken met 8 op 11 virtueel op de tweede stek, de Henegouwers zitten met 9 op 13 de Sinjoren op de hielen.

Telenet Giants Antwerp had na de uitschakeling in de FIBA Europe Cup en de Beker van België einde december de wind in de zeilen. “We reageerden goed en wonnen van Okapi Aalstar en Brussels. Ik hoop dat we in onze eerste officiële wedstrijd sinds 26 december ons sterk momentum verder kunnen verzilveren. Sinds vorige week donderdag 4 januari zijn we na een korte break opnieuw beginnen trainen. De selectie is fit en klaar om op zoek te gaan naar een mooie uitgangspositie in de reguliere competitie,” aldus Roel Moors.
Hoe moeilijk is het om een profploeg te motiveren zonder Europees basketbal?”
“We speelden in de kwalificaties van de Champions League en de eerste ronde van de FIBA Europe Cup twaalf Europese matchen. We wonnen er acht maar zijn uitgeschakeld. Dat is hard en kwam zwaar aan. In de Beker van België wonnen we één keer van Oostende, werden wel uitgeschakeld, maar bewezen we dat we in eerste instantie  ze in eigen huis aankunnen. Ze blijven de grote favoriet, maar ik wil op het einde van de campagne met de Giants competitief tegen Oostende zijn.  Met een eerste drukke periode is het niet moeilijk om de selectie op scherp te krijgen. Tevens kan je aan details werken. Dat is het voordeel van niet Europees spelen. Succesvol blijven helpt uiteraard om mentaal verder te groeien.”
De tweede plaats is de ambitie?
“Daar focussen we inderdaad op. Ik zeg niet dat we die gaan bemachtigen. Okapi Aalstar, Bergen en ik verwacht ook nog Charleroi zijn stevige concurrenten. De poleposition? Oostende heeft al een grote voorsprong en ik denk niet dat zij een grote dip zullen kennen. Daarom graag die tweede plaats. Pak je die, ben je ook zeker van de kwalificaties van de Champions League.”
Je kan zaterdag Bergen en dinsdag Charleroi een tik geven.
“We tellen 2 op 2 tegen Okapi Aalstar en als we tweemaal winnen in Henegouwen staan we ook stevig positief ten opzichte van Bergen en Charleroi. Dat is echter een droomscenario en ik hou rekening tegen deze sterke teams en on the road met een nederlaag. Zijn we defensief op de afspraak en verzorgen we onze aanval moeten we echter van niemand bang hebben.”