Vanavond Telenet Giants Antwerp-Okapi Aalstar in Lotto Arena

Foto: GMAX

Telenet Giants Antwerp kan vanavond virtueel alleen op de tweede plaats fonkelen

Vanavond Telenet Giants Antwerp-Okapi Aalstar in Lotto Arena

Print
Tweemaal moet Telenet Giants Antwerp dit kalenderjaar nog aan de bak. Vanavond ontvangen de Sinjoren in de Lotto Arena Okapi Aalstar en op tweede kerstdag trekt het naar Brussels. Met een 2 op 2 zouden de Giants stevig en alleen op de tweede plaats de break intrekken. “We willen met twee zeges 2017 afsluiten,” zegt een strijdvaardige Yoeri Schoepen.

Telenet Giants Antwerp (6 op 9) en Okapi Aalstar (7 op 10) zijn de enige twee ploegen in de EuroMillions League die achter het ongeslagen Oostende (11 op 11) nog maar drie keer verloren. De winnaar van de topper van de 12de speeldag fonkelt vanavond dan ook alleen op de tweede plaats. De selectie van coach Roel Moors krijgt de komende week een ideale kans om zich in het klassement te profileren.  

 “We beseffen dat we voor een belangrijk tweeluik staan,” zegt Yoeri Schoepen. De 23-jarige en 2m02 grote Antwerpse power forward speelde vorige week een sterke partij tegen Charleroi. “De ganse ploeg was op de afspraak en dan is het ideaal om collectie te presteren. Die zege in een sfeervolle Lotto Arena deed echt deugd. Wij moeten de komende wedstrijden dan ook op deze vormcurve trachten verder te bouwen.”

Yoeri Schoepen vindt het ontzettend jammer dat na twaalf internationale wedstrijden de Europese campagne er reeds op zit. “Die uitschakeling in de FIBA Europe Cup kwam zwaar aan. Ik geef dat eerlijk toe. We moeten echter vooruit kijken. Het is positieve is dat we nu in alle rust en sereniteit kunnen focussen op de EuroMillions League. De selectie hangt ook naast het parket schitterend aan elkaar. Ideaal richting succes. Te beginnen vanavond tegen een uiteraard ook dit seizoen weer sterk Okapi Aalstar. We wonnen in oktober in het Aalsterse Forum. Geen garantie voor nieuw succes, maar we hebben het vertrouwen en willen na de winst tegen Charleroi versus Okapi Aalstar in eigen huis bevestigen”, aldus nog Yoeri Schoepen.