Sinjoren reizen zondag naar Oostende met spaartpotje van twee punten

Telenet Giants Antwerp wint heenwedstrijd kwartfinale van de Beker van België van Oostende

Print
Telenet Giants Antwerp won na een thriller de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Beker van België met 59-57 van Oostende. Meteen de eerste Belgische nederlaag van het seizoen voor de kampioen en bekerwinnaar van vorig seizoen. Zondag is in de Versluys Dôme in Oostende de return. Het spaarpotje is klein, maar verlies met één punt of een draw is in Oostende genoeg om enerzijds te stunten en anderzijds zich te kwalificeren voor de halve finale van de Bpost Cup.

Het eerste kwart werd gedomineerd door Telenet Giants Antwerp. Paris Lee was fit en startte in de basisvijf. Jason Clark begon voor de tweede keer op een rij op shooting guard. De Giants begonnen furieus aan de wedstrijd en openden met drie opeenvolgende bommen: 9-2. Oostende kwam niet los tegen de Antwerpse defense en het was enkel Dusan Djordjevic die zes punten op een rij scoorde. Hans Vanwijn en een dunkende Ismael Bako stuwden de Sinjoren tegen een op dat moment krampachtige kustploeg naar een 17-8 bonus.  Een met 3.000 toeschouwers Lotto Arena stond voor de eerste keer in vuur en vlam en na het eerste kwart (19-10) ging het naar 21-12. Oostende verdedigde scherper en kreeg punten van de bank en via ex-Giant Jean-Marc Mwema en Marko Kuridza. Na een 5-11 tussenspurt waren de West-Vlamingen back in business en Elias Lasisi rondde de remonte van Oostende knap af: 28-28. Via Hans Vanwijn en Dave Dudzinski trok Telenet Giants Antwerp toch de rust in met een 33-28 voorsprong.

Een sobere Dave Dudzinski nette met een driepunter onmiddellijk  de 36-30. De sterk verdedigende Antwerpse ploeg viel offensief evenwel stil. Jason Clark kwam in foutenlasten en de Giants scoorden in zeven minuten slechts 3 puntjes.

Oostende kwam dan ook opnieuw opzetten en kwam via Tonye Jekiri bij 36-38 voor de eerste keer op voorsprong. Thomas Akyazili bracht energie, scoorde na een lekkere drive en met ook een bom van Paris lee ging het na een 8-0 tussenspurt naar 44-38.  In het slotkwart driepunterde Yoeri Schoepen naar 47-42. Coach Dario Gjergja van Oostende incasseerde een tweede technische fout en werd uitgesloten. In dezelfde fase kreeg ook coach Roel Moors een technische fout. Assistent Thierry Declercq moest de coaching bij Oostende overnemen. Mike Myers strafte met twee dunks Antwerpse balverliezen af: 49-49 en 51-53. Met driepunters van Hans Vanwijn en Paris Lee nam Telenet Giants in de slotfase de leiding opnieuw over: 57-53. De slotminuut bracht een nagelbijter en scoorde Moses Kingsley de 59-55. Mike Myers scoorde nog voor Oostende, maar de nipte overwinning bleef in Antwerpen.


Telenet Giants Antwerp: Lee 10,  Donkor 0, Clark 5, Vanwijn 13, Schoepen 5, Akyazili 4, Bako 6, Kingsley 6, Dudzinski 8, Kalinoski 2
Oostende:  Lasisi 6, Mwema 6, Salumu 0, Myers 15, Djordjevic 10, Kuridza 8, Kesteloot 0, Jekiri 2, Fieler 8, Mihailovic 2
Kwarts: 19-10, 14-18, 11-12, 15-17

Programma kwartfinales Bpost Cup
Heen
Zaterdag

20.30 Okapi Aalstar-Bergen
Terug
Zondag
15.00 Limburg United-Luik
15.00 Charleroi-Brussels
20.30 Oostende-Telenet Giants Antwerp
Dinsdag
20.30 Bergen-Okapi Aalstar
Halve finales: 26 en 28 januari
Finale: 11 maart  Vorst Nationaal

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio