Telenet Giants Antwerp verliest na thriller in Limburg United

Print
Telenet Giants Antwerp leed bij Limburg United een pijnlijke nederlaag. De Limburgers, die met 2 op 8 nochtans slecht aan de competitie waren begonnen, hielden de winst na een thriller in de eigen sporthal Alverberg.

Meteen een schitterend debuut voor de debuterende coach Pascal Angillis bij Limburg United. Een tweede opeenvolgende nederlaag in de EuroMillions League brengt het team van coach Roel Moors met  5 op 8 dan weer in de middenmoot. Telenet Giants Antwerp heeft nog wel twee inhaalwedstrijden te goed.

Het eerste kwart acteerde Telenet Giants Antwerp enorm krampachtig. Het scoorde slechts 3 field-goals uit 12 pogingen. Gelukkig voegden de Sinjoren daar een 6 op 6 vrijworpen aan toe. Een eveneens niet aanvallend geïnspireerd Limburg United profiteerde niet voldoende en had na 6-0 dan ook maar een 16-12 bonus op zak.

Telenet Giants Antwerp opende het tweede kwart met minder nervositeit en meer snelheid. Met vier Belgen op het parket forceerde het dan ook onmiddellijk de aansluiting. Paris Lee en Yoeri Schoepen vuurden bommen af (22-22) en Moses Kingsley kwam eindelijk in de partij. De Nigeriaanse center dunkte en scoorde op de fastbreak. Limburg United kwam niet meer los tegen de stugge Antwerpse defense en incasseerde een 10-20 tussenspurt: 26-32.

Jason Clark nam de Giants  op sleeptouw, Dave Dudzinski scoorde voor de eerste keer en halfweg flikkerde er dan ook een overtuigende 32-41 Antwerpse voorsprong op het scorebord. Via het trio Jason Clark, Moses Kingsley en een bom van Paris Lee ging het in het begin van derde schuifje naar maximaal 36-48. De Giants zaten op rozen, maar vergaten het in het derde kwart af te maken. Balverliezen en te weinig geduld in de opbouw maakten een Limburgse comeback mogelijk. Tate Unruh en Wen Mukubu met  bommen  zorgden samen met Travis Releford voor een 11-0 tussenspurt: 47-48.  Hans Vanwijn met een driepunter en Paris Lee loodsten de Giants alsnog naar een 54-59 na drie kwarts.  

In het slotkwart weer veel paniek en weinig organisatie bij de Giants. Tate Unruh dolde met de Antwerpse defense en na 59-61 namen de Limburgers via Travis Releford en Khalic Spicer het initiatief over. Travis Releford lokte na steal een onsportieve fout van Jason Clark uit en leidde Limburg United naar 73-68. Dave Dudzinski en Paris Lee stelden orde op zake: 73-73. Tate Unruh dropte een bom voor de Limburgers :76-73. Denis Donkor zorgde met een driepunter voor 80-78. De Giants hadden de laatste aanval, maar konden geen verlenging afdwingen. De winst bleef dan ook in Hasselt. Limburg United kondigde met de 27-jarige en 1m90 grote Lorenzo Giancaterino (nog niet speelgerechtigd en ex-Bergen en Luik) tevens een nieuwe aanwinst aan.
 

Limburg United-Telenet Giants Antwerp 80-78
Limburg United:  Mukubu 8, Rahon 4, Delalieux 4, Hertay 2, Heath 8, Spicer 12, Desiron 9, Releford 16, Unruh 17
Telenet Giants Antwerp:  Lee 19, Donkor 3, Clark 16, Vanwijn 5, Schoepen 7,  Akyazkili 2, Bako 6, Kingsley 15, Dudzinski 5, Kalinoski 0   
Kwarts: 16-12, 16-29, 22-18, 26-19