Telenet Giants Antwerp sluit eerste kwart reguliere fase bij ongeslagen leider Oostende af

Foto: Goyvaerts/GMax

“Beter wedstrijden leren finishen”

Telenet Giants Antwerp sluit eerste kwart reguliere fase bij ongeslagen leider Oostende af

Print
Telenet Giants Antwerp sluit het eerste kwart van de EuroMillions League en op de 9de speeldag bij kampioen Oostende af. De kustploeg is ongeslagen en telt 8 op 8, de Giants 5 op 6 en zijn virtueel tweede. “We moeten beter een wedstrijd finishen,” zegt Hans Vanwijn.

Verschillende waarnemers twijfelden net voor de competitiestart aan de sterkte van Oostende. Een vernieuwde en verjongde spelerskern zou een kwaliteitsverlies betekenen. Na het winnen van de Supercup telt de Belgische kampioen 8 op 8 in de EuroMillions League. Met ervaren spelers als Dusan Djordjevic, Jean Salumu en Jean-Marc  Mwema telt het nog steeds een pak ervaring. Met het trio Jekiri, Fieler en Myers trok het ook sterke buitenlanders aan. “Oostende de underdog? Helemaal niet. Zij steken zich dit seizoen graag in die rol. Schrijf maar op, ook deze campagne zullen zij meedoen voor de prijzen,” weet Hans Vanwijn, die de voorbije zomer belangstelling genoot van Oostende en Charleroi, maar voor de Sinjoren opteerde.

De 22-jarige Limburger kent met een gemiddelde van 14 punten, 8 rebounds en 4 assists een sterke start van de competitie. “Individueel en collectief loopt het goed. De laatste week ging het niveau terug de hoogte in. Jammer genoeg kreeg de schitterende overwinning tegen Kangoeroes Willebroek geen vervolg in de FIBA Europe Cup. De nipte nederlaag tegen Le Portel is zuur. We hadden bijna de ganse wedstrijd de leiding op het scorebord. Willen we tegen sterke teams als ook Oostende succesvol zijn, zullen we beter moeten finishen,” aldus Hans Vanwijn.

De forward van de Giants kijkt uit naar de partij in Oostende. “Bij de kampioen en leider spelen is steeds een geweldige challenge. Voor ons is dit een mooie gelegenheid om te checken hoe ver we staan,” aldus nog de Belgian Lion van Telenet Giants Antwerp.
 

Paris Lee speelklaar

Paris Lee, die woensdag in de Europese wedstrijd tegen Le Portel een oogblessure opliep, is speelklaar. Voor Aleksandar Marelja is de wedstrijd tegen ex-ploeg Oostende de laatste in het shirt Telenet Giants Antwerp. Het contract van de Servische power forward loopt vandaag ten einde.
Programma 9de speeldag EuroMillions League: 20.30 Oostende-Telenet Giants Antwerp; Kangoeroes Willebroek-Bergen; Leuven Bears-Brussels; Charleroi-Okapi Aalstar

 

Meer basketbal