Sinjoren blijven op schema voor tweede ronde FIBA Europe Cup

Telenet Giants Antwerp wint nagelbijter versus Groningen

Print
Telenet Giants Antwerp wint nagelbijter versus Groningen

Foto: GMax

Telenet Giants Antwerp won op de derde speeldag van de FIBA Europe Cup en na een nagelbijter met 78-77 van Nederlands kampioen Groningen. Met 2 op 3 na de heenronde blijven de Sinjoren op schema voor de tweede ronde van de FIBA Europe Cup. De selectie van coach Roel Moors moet de volgende twee Europese wedstrijden in de Lotto Arena en tegen Sarajevo en Le Portel wel bevestiging brengen.

 Geen Jason Clark in de basisvijf en ook niet de van een hersenschudding herstelde Dave Dudzinski. Met Paris Lee en Yoeri Schoepen op het parket was de studieronde wel voor de Giants (7-4), maar Groningen liet niet met zich sollen en gaf onmiddellijk zijn visitekaartje af. Met snel basketbal en met korven van Jason Dourisseau en Brandy Curry nam de Nederlandse kampioen het commando over: 9-12. Jason Clark kwam op het parket en leidde met 5 op 6 vrijworpen Telenet Giants Antwerp naar 22-18. Coach Roel Moors roteerde veel, bezigde alle twaalf spelers in de eerste helft en via Thomas Akyazili en een verre bom van Dennis Donkor namen de Sinjoren opnieuw afstand. Via ook Ismaël Bako ging het naar maximaal 37-26 en zaten de Giants op rozen. De Antwerpse ploeg verzorgde enerzijds de defense niet en werd  anderzijds in de slotminuten koud gepakt door een pressend Groningen. Antwerpse balverliezen maakten een comeback van Groningen dan ook mogelijk. Evan Bruinsma, Brandyn Curry  en ploegmaats forceerden in de slotfase van de eerste helft een vernietigende 4-16 tussenspurt waardoor Groningen met een 41-42 voorsprong de kleedkamer opzocht.


In het derde kwart nam Telenet Giants Antwerp via Moses Kingsley opnieuw afstand: 52-45. Groningen bleef met driepunters uitpakken en ondanks het gegeven dat de Giants het derde kwart wonnen (17-16) flikkerde er na dertig minuten speeltijd een 58-58 tussenstand op het scorebord.  In het slotkwart ging het via een fysieke Moses Kingsley naar 73-67. Groningen was echter uiterst efficiënt en vond nogmaals de aansluiting: 76-74. Met een bom, de tiende van Nederlanders, van Brandy Curry (geen familie van Stephen Curry) ging op het 19 seconden van het einde naar 76-77 voor Groningen. Op zes seconden van het scoorde Jason Clark voor Telenet Giants Antwerp de winnende korf. De laatste aanval van de Hollanders bracht immers geen nieuwe korf.
Telenet Giants Antwerp Giants-Groningen 78-77
Telenet Giants Antwerp: Lee 6, Donkor 6, Clark 15, Vanwijn 5 , Vervoort 0, Marelja 2, Schoepen 6, Akyazili 3, Bako 3, Kingsley 13, Dudzinski 7, Kalinoski 10 
Groningen:  Cunnigham 12, Roijé 0, Gipson 10, Dourisseau 13, Koenis 3, Curry 17, Bruinsma 16, Domingo 3, Pasalic 3
Kwarts: 22-18, 19-24, 17-16, 20-19