Antwerpenaar Tony Van den Bosch wikt en weegt Groningen

Hans Vanwijn Foto: GMAX

Telenet Giants Antwerp-Groningen, vanavond 20u30 Lotto Arena

Antwerpenaar Tony Van den Bosch wikt en weegt Groningen

Print
Vanavond (20u30) is het een beetje “België-Holland” in de Lotto Arena. De derde speeldag van de FIBA Europe Cup brengt als affiche Telenet Giants Antwerp-Groningen. De Antwerpse coach Tony Van den Bosch, aan de slag bij Leeuwarden in de Nederlandse Eredivisie, waarschuwt de Giants. “Groningen is een solide ploeg. Verzorg de aanvallende rebound en laat ze dus niet lopen,” geeft Van den Bosch collega Roel Moors als tip mee.

Na twee van de zes speeldagen in poule A van de FIBA Europe Cup is het duidelijk dat het Bosnische Sarajevo het zwakke broertje is. Telenet Giants Antwerp, Groningen en Le Portel kunnen zich tegen Sarajevo  geen uitschuiver permitteren. De Giants en Groningen wonnen al in Bosnië. Groningen zegevierde ook in eigen midden van Le Portel, terwijl de Giants vorige week verloren in Frankrijk. “We spelen nu driemaal in eigen midden en krijgen een unieke kans om de poort richting tweede ronde te openen. Ons kwalificeren voor de tweede fase van de FIBA Europe Cup leeft echt wel in de groep,” aldus man in vorm Hans Vanwijn.

Voor Sinjoor Tony Van den Bosch zijn de Giants favoriet. Hij verwacht echter een moeilijke wedstrijd voor zijn stadgenoten. “Groningen is al jaren een topclub in Nederland. Een team met een stevig budget (1,5 miljoen euro) en een grote supporterslegioen. Zijn spelen in de MartiniPlaza en bijna steeds voor een uitverkocht huis en 4.000 fans. In de Belgische eerste klasse zouden ze in de top 4 kunnen meedraaien. Estudiantes Madrid kon vorige maand in de voorronde van de Champions League Groningen pas na verlenging wippen. “

Tony Van den Bosch stipt ook enkele spelers aan. “Evan Bruinsma is efficiënt, Jason Dourisseau is een sterkhouder en de Kroaat Drago Pasalic een stevige center die ook vanop afstand gevaarlijk is. Ancien Arvin Slagter is geblesseerd, maar met Teddy Gipson trokken ze  een extra Amerikaan aan. Ik voorspel wel een zege voor de Giants. Groningen kwam wat vermoeid uit de Europese campagne, verloor de Nederlandse Supercup van Zwolle en onlangs nog van het Leiden van collega Paul Vervaeck. De Giants hebben wel de juiste flow te pakken en zijn in de Lotto Arena ijzersterk. De return begin december in Groningen kom ik zeker bekijken,” gaf VDB vanuit zijn boerderijtje in Leeuwarden nog mee. Bij Telenet Giants Antwerp blijft Dave Dudzinski met een hersenschudding onzeker. Dat de wedstrijd bij onze noorderburen leeft is ook merkbaar aan de mediabelangstelling. Twee televisieploegen maken alvast de verplaatsing naar Antwerpen en de partij wordt door NDC Media Groep live gestreamd.

Programma 3de speeldag FIBA Europe Cup (poule A)
Telenet Giants Antwerp-Groningen (Ned)
Le Portel (Fra)-Sarajevo (Bos) 101-51