“Bergen wordt een zware dobber”

Telenet Giants Antwerp wil vanavond in Lotto Arena vierde Belgische zege op een rij

Print
Telenet Giants Antwerp wil vanavond in Lotto Arena vierde Belgische zege op een rij

Jason Clark Foto: was

“Schrijf maar op, Bergen wordt een zware dobber,” waarschuwt coach Roel Moors van Telenet Giants Antwerp. De Sinjoren ontvangen vanavond (20u30) in de Lotto Arena en in het kader van de zesde speeldag van de EuroMillions League de Henegouwers.

 “Bergen is altijd een taaie opponent. In de Lotto Arena en voor onze fans gaan we echter voor een vierde opeenvolgende zege. Wij willen enerzijds Belgisch ongeslagen blijven en anderzijds onze Europese nederlaag van dinsdag in Le Portel doorspoelen,” zegt Jason Clark. De MVP (Most Valuable Player) van de vorige campagne kent individueel een sterke start van het seizoen. “Het loopt persoonlijk en met het team uitstekend. Tot 18 november is het weer een drukke periode met nog zeven wedstrijden nationaal en Europees op het programma. Op beide fronten succesvol blijven is met deze jonge kern de uitdaging,” aldus nog Jason Clark.

De Servische power forward Aleksandar Marelja, die voor één maand bijtekende, komt opnieuw in de selectie en dit ten koste van Roby Rogiers. 


Bij Bergen is Daniel Goethals de nieuwe sportieve baas. De ex-coach van Kangoeroes Willebroek en schoonbroer van Christophe Beghin (assistent-coach Telenet Giants Antwerp) brengt na enkele mindere jaren van Bergen opnieuw schwung bij de Henegouwers. Deze week boekte de selectie van coach Goethals in Istanbul en versus Demir Insaat nog een knappe Europese zege. Met onder meer Tre Demps, Chris Jones en Matthew Tibby beschikt het over een portie Amerikaans talent.


Rotterdam en Ordane Kanda op visite


Antwerpenaar Ordane Kanda, die door de Giants wordt uitgeleend aan Rotterdam en in de Nederlandse Eredivsie goed presteert, komt met de Nederlandse club en met een delegatie van twintig personen vanavond op visite in de Lotto Arena.  


Programma 6de speeldag EuroMillions League:  zaterdag 20.30 Telenet Giants Antwerp-Bergen; Okapi Aalstar-Leuven Bears; zondag 15.00 Brussels-Oostende