Tweede voorronde Champions League in het vizier

Telenet Giants Antwerp wint in BC Lulea

Print
Telenet Giants Antwerp won in het Zweedse Lulea na een nagelbijter de eerste officiële wedstrijd van de nieuwe campagne. De Giants hebben meteen de tweede kwalificatieronde van de Champions League, versus het Russische Novgorod, in het vizier

In de gezellig gevulde Lulea Energi Arena liep Telenet Giants de ganse eerste helft achter de feiten aan. Verdedigend zat het niet snor en werden de Giants door een gretige Zweedse ploeg koud gepakt. Denzel Anderrsson was onder meer de bewerker van de 14-5 bonus. Gelukkig vielen de Antwerpse bommen en ging het via eerst Taylor Kaloniski en dan Dennis Donkor naar 20-19. Hans Vanwijn toonde veel power, scoorde maar de Giants keken na het eerste schuifje tegen een 25-19 achterstand aan.
 Na een snelle 0-8 Antwerpse tussenspurt was de aansluiting (33-29) weer een feit. De Giants konden de leiding echter niet overnemen. Defensief rammelde het weer en het trio Yannick Anzulun, Quinton Upshur en Bradon Rozzell waren de bewerkers van de 45-35 voorsprong voor Lulea.
 Pas diep in de eerste helft kon Jason Clark, de MVP van de EuroMillions League van vorig seizoen, tevens een eerste keer scoren. Taylor Kalinoski verdween met foutenlast uit de partij maar via Jason Clark en Hans Vanwijn on the buzzer beperkten de Giants halfweg de schade: 46-41.
 De peptalk van coach Roel Moors bracht defensief  in de tweede helft beterschap. Meer energie en knappe invalbeurt van de negentienjarige Thibaut Vervoort zorgden voor de ommekeer. Vervoort dropte twee bommen en gaf assists en bij 61-62 was de eerste Antwerpse bonus een feit. Een sterk momentum van Yoeri Schoepen zorgde voor 67-74. Lulea liet begaan en kwam na drie opeenvolgende bommen opnieuw aan de leiding: 76-74. Yoeri Schoepen en Jason Clark loodsten de Giants in de slotminuut naar 76-79. In de slotfase kwam de nipte Antwerpse winst niet meer in gevaar.
BC Lulea-Telenet Giants Antwerp 79-81
BC Lulea: Upshur 11, Rönnqvist 12, Liden 4, Massamba 3, Anzuluni 18, Saks 0, Rozzell 20, Andersson 8, Kearney 3
Telenet Giants Antwerp:  Lee 9, Donkor 14, Clark 8, Vanwijn 14, Vervoort 6, Marelja 6, Schoepen 10,  Bako 2, Dudzinski 6, Kalinoski 6
Kwarts:  25-19, 21-22, 13-15, 20-25

Eerste ronde- Champons League kwalificatie
21/9 Telenet Giants Antwerp –Lulea (Zwe) 

Tweede ronde-kwalificatie (eventueel)
24/9 Giants-Novgorod (Rus)
26/9 Novgorod (Rus)-Telenet Giants Antwerp

Derde ronde-kwalificatie (eventueel)
29/9 Telenet Giants Antwerp-Rosa Radom (Pol)
02/10 Rosa Radom (Pol)- Telenet Giants Antwerp

Bij kwalificatie Champions League komt Telenet Giants Antwerp in  de groepsfase (start 10 oktober) met Venetië (Italië), AEK Athene (Griekenland), Ljubljana (Slovenië), Bayreuth (Duitsland), Banvit (Turkije), Strasbourg (Frankrijk) en nog een kwalificatieteam terecht. Bij Uitschakeling wordt Telenet Giants Antwerp opgevist in de FIBA Europe Cup (start 18 oktober).