Gehandicapt Telenet Giants Antwerp opent oefencampagne met nederlaag

Print

Foto: Tom Goyvaerts/GMAX

De eerste oefenwedstrijd van de nieuwe campagne bracht voor een gehandicapt Telenet Giants Antwerp een nederlaag tegen het Franse Gravelines.

De eerste oefenwedstrijd van de nieuwe campagne bracht voor een gehandicapt Telenet Giants Antwerp een nederlaag tegen het Franse Gravelines.
Veel afwezigen in de eerste oefenwedstrijd van Telenet Giants Antwerp. Belgian Lions Ismaël Bako en Hans Vanwijn, net terug van het vierlandentornooi met de Lions in Toulouse, kregen rust. Ook drie geblesseerde spelers: Jason Clark is één maand uit met een spierscheur, Thomas Akyazili revalideert verder na een operatie aan de rug en Thibaut Vervoort (voet) kan volgende week hervatten. Coach Roel Moors, assistent-coach van de Belgian Lions, was van de partij. Hij zag zijn gehandicapte ploeg in een lekker gevulde Arenahal van Deurne na een aangename partij nipt verliezen. Halfweg hadden de Giants na 14-14 tussenstand en via Moses Kingsley een 39-33 bonus beet. In de tweede helft drukte Gravelines, zonder Belgian Lion Quentin Serron, via onder meerTerry Allen (14) en Taylor Smith (13), na 54-59 door naar winst: 66-73. Coach Roel Moors roteerde tevens met vele spelers van Giants Two. Uit de eerste oefenpot leerden we vooral het sterke debuut van de 22-jarige rookie en Nigeriaan Moses Kingsley (24 punten, 7 rebounds) en een vinnige Paris Lee (9 punten, 8 assists, maar ook 7 balverliezen). Dennis Donkor toonde zijn schutterskwaliteiten en de nieuwe Amerikanen Dave Dudzinski en Tyler Kalinoski lijken vooral sobere en verstandige aanwinsten. "Rustig verder werken en vooral de geblesseerde spelers stilaan maar zeker recupereren is de boodschap," zei coach Roel Moors. "Over een tweetal weken ben ik klaar. De Champions League (start 19 september) komt niet in gevaar," gaf Jason Clark nog mee. Komend weekend oefent Telenet Giants Antwerp twee keer en telkens in de Arenahal van Deurne. Zaterdag om 18u30 tegen Bremerhaven en zondag om 18 uur tegen het eveneens uit Duitsland afkomstige Trier. 


Telenet Giants Antwerp-Gravelines 66-73
Telenet Giants Antwerp: Lee 9, Donkor 11, Peeters 3, Gielen 0, Schoepen 4, Rogiers 2, Van Den Langenbergh 0, Van Den Eynde 0, Dudzinski 6, Kalinoski 7, Coppens 0
Kwarts: 14-14, 25-19, 15-26, 12-14