Nigeriaan Moses Kingsley nieuwe center voor Giants Telenet Antwerp

Print
Telenet Giants Antwerp heeft met Moses Kingsley een nieuwe buitenlandse center aangetrokken. Kingsley is een 22-jarige en 2m08 grote Nigeriaanse center die zijn opleiding in Amerika genoot.

Moses Kingsley is een ruwe diamant die tijdens zijn college-jaren  (Arkansas) diverse erkenningen ontvangen heeft met uitnodigingen op LeBron James Camps, Stoudemire Camps, SEC all defensive team 2016 en 2017 en uiteindelijk Summer League deze zomer.  Een speler van 2m08 maar met een wingspan van bijna 2m20, wat van hem een defensief sterke speler maakt die enorm goed kan rebouden en gekend staat voor zijn blocks. In zijn laatste seizoen had hij er gemiddeld 2.6 per match.  Moses tekende een contract voor twee seizoenen bij de havenploeg.

De kern van coach Roel Moors telt nu vijf buitenlanders. Naast Kingsley zijn er nog vier Amerikanen, met Jason Clark als enige blijver.

De selectie van Giants Telenet Antwerp is meteen compleet voor het nieuwe seizoen. Op 21 augustus staat de eerste oefenwedstrijd in de Arenahal van Deurne geprogrammeerd. De tegenstander is het Franse Gravelines van Belgian Lion Quentin Serron.