Vier op een rij voor havenploeg versus Charleroi?

Foto: WAS

Kangoeroes Willebroek met de assist voor Port of Antwerp Giants?

Vier op een rij voor havenploeg versus Charleroi?

Print
De 32ste speeldag van de EuroMillions League brengt vanavond een volledige speeldag. Port of Antwerp Giants trekt naar Charleroi en Kangoeroes Willebroek naar Brussels. Als de havenploeg wint in de Spiroudôme en de Rupelploeg in de hoofdstad doen beide clubs richting tweede en vierde stek een gouden zaak.

 Het is uitkijken vanavond of Kangoeroes Willebroek een assist geeft richting Port of Antwerp Giants. Mits een zege van de Rupelploeg in Brussels in combinatie van winst van de Giants in Charleroi telt de selectie van coach Roel Moors dan drie gewonnen wedstrijden meer dan de club uit Brussels. Kangoeroes Willebroek zou tevens richting vierde plaats een schitterende zaak doen, zeker als het eveneens vierde geklasseerde Okapi Aalstar in Limburg United onderuit gaat. Of dit optimistisch scenario voor de provincie Antwerpen zich vanavond zal voltrekken is evenwel uiterst twijfelachtig. Port of Antwerp Giants won dit seizoen wel driemaal van Charleroi, maar een uitwedstrijd in de Spiroudôme blijft voor elke ploeg een moeilijke opdracht. De Giants tankten met een recente twee op twee tegen Leuven Bears en Luik vertrouwen en Charleroi kent nog steeds een portie blessureleed. Ioan Iarochevitch, Jevohn Shepherd en Maxime Gaudoux liggen immers nog steeds in de lappenmand. Het moment voor Port of Antwerp Giants om voor de tweede keer dit seizoen iets te rapen in de Spiroudôme. Uitkijken is het ook naar Dorian Marchant. De transfer is nog niet officieel maar de Antwerpse forward, aan zijn laatste maanden bezig in shirt van de Giants, speelt volgend seizoen in Charleroi en is de vervanger van Loïc Schwartz die Charleroi verlaat voor Oostende. Bij de Giants is naast Yoeri Schoepen (voet) Ordane Kanda (rug) out.
 Kangoeroes Willebroek staat in Brussels ook voor helse klus. De Brusselse ploeg van Sinjoor Domien Loubry verloor deze campagne in eigen huis enkel maar van Oostende.  De laatste drie opdrachten ging Brussels wel de mist in zodat het richting tweede plaats en ten opzichte van de Giants een slechte zaak deed. Brussels telt zelfs nog maar één zege meer dan het duo Kangoeroes Willebroek en Okapi Aalstar. Als de Rupelploeg stunt komt het naast de club uit de hoofdstad dus op de derde stek.

Meer basketbal