Port of Antwerp Giants kampt vanavond met Turkse Insaat in Lotto Arena voor groepswinst

Foto: WAS

Port of Antwerp Giants kampt vanavond met Turkse Insaat in Lotto Arena voor groepswinst

Print
Het wordt een warm basketbalavondje vanavond (20u30) in de Lotto Arena. Port of Antwerp Giants ontvangt op de vierde speeldag van de tweede ronde van de FIBA Europe Cup groepsfavoriet en de ongeslagen leider Demir Insaat uit Turkije.

In poule L prijkt Demir Insaat, met de Amerikaanse guard Jerry Johnson (ex-Charleroi en ploegmaat van Roel Moors en Christophe Beghin) en de Bosnische center Andrija Stipanovic (ex-Luik en Oostende), met drie op drie aan de leiding. De Giants tellen twee overwinningen. Van de zes poules van vier zijn deze campagne enkel de zes groepswinnaars en de twee beste tweedes zeker van een stek in de 1/8ste finales. De acht afvallers van de eerste ronde van de Champions League (met mogelijk Oostende en Charleroi) worden opgevist in de FIBA Europe Cup.  Wil Port of Antwerp Giants dus nog een gooi doen naar groepswinst en rechtstreekse kwalificatie voor de 1/8ste finales is na de 81-67 nederlaag in Turkije winst vanavond met minstens 15 punten aan de orde. "Laat ons maar beginnen om op zoek te gaan naar een zege met één puntje," blijft coach Roel Moors bescheiden. "Demir is enerzijds kapitaalkrachtig en pakt anderzijds met een enorm stevige selectie uit. We zullen zowel defensief als offensief op scherp moeten staan. Doen we dan, zijn er misschien mogelijkheden," aldus nog coach Roel Moors. Als de Giants verliezen is kwalificatie nog mogelijk. Dan moet het de laatste twee speeldagen on the road bij het uitgeschakelde Gravelines en Prievidza wel winnen en hopen dat 4 op 6 voldoende is om als beste tweede door te stoten. De havenploeg recupereert de Amerikaanse shooting guard Corey Hawkins die verlost is van een schouderblessure. 
Programma 4de speeldag: 18.00 Prievidza (Svk)-Gravelines (Fra); 20.30 Port of Antwerp Giants-Demir Insaat (Tur)
Stand poule L FIBA Europe Cup: 1. Demir Insaat (Tur) 3-6; 2. Port of Antwerp Giants 3-5; 3. Prievidza (Svk) 3-4; 4. Gravelines (Fra) 3-3