Port of Antwerp Giants vanavond op zoek naar goede uitgangspositie kwartfinale Bpost Cup

Foto: WAS

Port of Antwerp Giants vanavond op zoek naar goede uitgangspositie kwartfinale Bpost Cup

Print
Port of Antwerp Giants werkt vanavond (20u30) in de Lotto Arena de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Beker van België (Bpost Cup) tegen Okapi Aalstar af. Zondag is reeds de return in het Forum van Aalst. De havenploeg gaat op zoek naar een goede uitgangspositie.

Drie heenwedstrijden van de Bpost cup worden vanavond reeds afgewerkt. De Vlaamse clash tussen Port of Antwerp Giants en Okapi Aalstar is de blikvanger. De Ajuinen gingen enkele weken geleden nipt winnen bij de Giants. "We missen nog steeds Ryan Anderson (knie) en Mike Smith (rug) is hopelijk verlost van een rugblessure en inzetbaar. Ondanks dit gegeven willen we vanavond een goed resultaat realiseren," zei sportief manager Leo De Rycke van de Giants. "Die overwinning tegen Port of Antwerp Giants mag vooral niet voor onderschatting zorgen. De Giants zijn nog steeds leider en willen we ze uitschakelen zullen we vandaag en zondag alles uit de kast moeten halen," aldus Steve Ibens, de Antwerpse coach van Okapi Aalstar.
 Een tegenwoordig op toerental draaiend Oostende is favoriet tegen Bergen. Coach Stefan Sappenbergs van Leuven Bears ontvangt in de Sportoase Brussels. De club uit de hoofdstad is licht favoriet, maar de Leuvenaars pakten dit seizoen al met enkele knappe resultaten uit. De heenwedstrijd tussen Charleroi en Limburg United wordt zaterdag in de Spiroudôme afgewerkt. De terugwedstrijden zijn zondag. Ook de halve finale wordt met een back-to-back (13 en 15 januari) afgewerkt. De finale is voor het derde jaar op rij en op 19 februari in Vorst Nationaal.
Programma
Beker van België-kwartfinales (heen)
Vrijdag 20.30
Bergen-Oostende; Port of Antwerp Giants-Okapi Aalstar; Leuven Bears-Brussels; zaterdag 20.00 Charleroi-Limburg United
Beker van België-kwartfinales (terug)
Zondag: 15.00
Okapi Aalstar- Port of Antwerp Giants; Brussels-Leuven Bears; 15.30 Bergen-Oostende ; 19.00 Limburg United-Charleroi
Halve finales: 13 en 15 januari
Finale:
zondag 19 februari Vorst Nationaal
Info&tickets: www.bpostcup.be 

Meer basketbal