Eerste Europese nederlaag voor Port of Antwerp Giants

Foto: WAS

Eerste Europese nederlaag voor Port of Antwerp Giants

Print
Geen derde opeenvolgende overwinning voor Port of Antwerp Giants in de FIBA Europe Cup. De Metropoolploeg verloor van Nanterre. De Franse ploeg sluit de heenronde met 3 op 3 af, de Giants blijven met 2 op 3 wel op schema voor een stek in de tweede ronde. Voor de havenploeg was het na tien opeenvolgende overwinningen in drie competities de eerste nederlaag van het seizoen.

Jason Clark hield met twee driepunters en na een lange studieronde Port of Antwerp Giants aanvankelijk op voorsprong: 5-4 en 10-9.  Maar liefst zeven Antwerpse balverliezen deden pijn.  In de slotfase van het eerste kwart plaatste Nanterre bij 12-11 achterstand en via Jean-Frederic Morency en Spencer Butterfield een 0-8 tussenspurt: 12-19. Via Ryan Anderson milderden de Giants naar een 15-19 tussenstand.

 Nanterre was op alle domeinen efficiënter dan de havenploeg. Na 17-19 kregen de Giants een lesje efficiënt basketbal gepresenteerd. Nanterre deed het collectief en liep weg naar een 19-32 bonus. Een roterende coach Roel Moors bracht Marius Mwendenga op het parket. De jonge Belgische guard en vier Amerikanen zorgden in de slotfase van de eerste helft voor de kentering. Gavin Ware en vooral Demitrius Conger waren de bewerkers van de 12-2 tussenspurt. Halfweg keek Port of Antwerp Giants dan ook slechts tegen een 31-34 achterstand aan.

 Ook in het begin van de tweede helft nam Demitrius Conger zijn team op sleeptouw. Samen met Jason Clark leidde hij de Giants naar een 43-40. Nanterre was in een defensief fysieke slag evenwel niet van slag. De kleine Chris Warren en Jean-Frederic Morency zorgden dan ook snel voor een Franse remonte en 43-51 voorsprong.

 De Giants bleven knokken, maar de offensieve bijdrage van basisspelers Ryan Anderson en Mike Smith was te beperkt. Ook Dorian Marchant en Yoeri Schoepen waren offensief onzichtbaar zodat Nanterre in een harde partij aan de leiding bleef : 53-63 en 58-68. Jason Clark zorgde voor na vijf zeven minuten in het slotkwart voor 63-68. Chris Warren leidde Nanterre in de slotfase en na een technische fout voor coach Roel Moors in een kolkende Lotto Arena naar de winst.

Vandaag wordt met het Hongaarse Sopron KC-versus FC Porto de tweede wedstrijd in poule D betwist.


Port of Antwerp Giants-Nanterre 69-79
Port of Antwerp Giants:  Kanda 0, Enobakhare 2, Clark 17, Ware18,  Anderson 9 , Schoepen 0 , Marchant 0 , Smith 4, Mwendanga 2
Nanterre:  Warren 19, Zanna 5, Schaffartzik 7, Invernizzi 8, Conklin 0, Tchouaffe 0,Morency 16, Butterfield 17, Riley 2, Lessort 4  
Kwarts: 15-19, 16-15, 22-25, 16-19 

Meer basketbal