2 op 2 voor Port of Antwerp Giants in Europa

Foto: WAS

2 op 2 voor Port of Antwerp Giants in Europa

Print
Port of Antwerp Giants won ook de tweede wedstrijd van de FIBA Europe Cup. De havenploeg zegevierde na een sterke tweede helft met afgetekende cijfers van het Hongaarse Sopron KC. De selectie van coach Roel Moors blijft dit seizoen enerzijds ongeslagen en opent anderzijds de poort van de tweede ronde van de FIBA Europe Cup.

Gavin Ware begon verrassend op de bank. Zijn vervanger Leigh Enobakhare startte sterk en leidde Port of Antwerp Giants snel naar een 7-1 bonus. Mike Smith verkeerde onmiddellijk in foutenlast en Dorian Marchant kwam snel de Amerikaanse kapitein van de Giants vervangen. Coach Roel Moors ging tevens snel over naar vele rotaties. Gavin Ware kwam na zeven minuten op het parket en kreeg het gezelschap van onder meer Yoeri Schoepen, Marius Mwendanga en Ordane Kanda. Met een Belgisch getinte ploeg liep het echter voor geen meter. Een gebrek aan creativiteit en laksheid in defense werd na 11-10 en een 19-21 tussenstand na het eerste kwart dan ook door Sopron KC afgestraft.

 De Servische center Marko Spica (ex-Port of Antwerp Giants) kreeg steun van Austin Dufault en Norbert Takacs.  De Hongaren liepen tegen een lome thuisploeg en na 25-25 weg naar maximaal 25-33. Coach Roel Moors bracht Demitrius Conger, Mike Smith, Ryan Anderson en Jason Clark terug op het parket. De Giants drukten meteen op het gaspedaal en pakten met een 9-0 tussenspurt: 34-33. Jason Clark pakte in de slotminuut van de eerste helft met zijn eerste korven uit en stuwde met een flitsende 2 op 2 de Metropoolploeg en na een 16-4 tussenspurt naar een 41-37 voorsprong halfweg.

In het derde kwart gingen de Giants aanvankelijk op hun elan door: 49-43. Defensief was het echter te slordig en via Kelvin Lewis vonden de Hongaren éénvoudig de aansluiting: 58-56. Demitrius Conger nam zijn verantwoordelijk en vond zijn momentum. Met negen punten op een rij, waaronder een vierpunter, was de Amerikaanse forward de bezieler van de 67-58.

In het slotkwart hapte Sopron KC snel naar adem. Met ook Ordane Kanda en een weer sterke Ryan Anderson ging het snel naar een 72-62 en 79-65. Marko Spica had intussen bij de Hongaren het parket met 5 fouten definitief verlaten. In de slotminuten was een nu wel gretig Port of Antwerp Giants zowel aanvallend als offensief veel te sterk voor een vermoeid Sopron KC. In de slotminuten ging het, via ook Mike Smith, dan ook naar overtuigende Antwerpse winst. De tweede wedstrijd in poule D  wordt vanavond afgewerkt. Het Franse Nanterre ontvangt het Portugese FC Porto.

Port of Antwerp Giants-Sopron KC 88-67
Port of Antwerp Giants: Kanda 5, Enobakhare 10, Peeters , Clark 6, Ware 11, Anderson 20, Schoepen 2 , Marchant 7, Smith 10 , Rogiers , Conger 17, Mwendanga
Sopron: Ban 0, Threatt 7, Toth 7, Elo , Takacs 5 , Rujak 4, Spica 13, Mills 7, Dufault 12, Lewis 12
Kwarts: 19-21, 22-16, 26-23, 21-7