Port of Antwerp Giants op zoek naar drie op drie

Jason Clark gaat in duel. Foto: Bart Vandenbroucke

Port of Antwerp Giants op zoek naar drie op drie

Print
Port of Antwerp Giants zit momenteel in een lekkere flow: winst in de Supercup tegen Oostende en twee thuisoverwinningen in de EuroMillions Basketball League versus Kangoeroes Willebroek en Leuven Bears. Vanavond gaat de havenploeg in de Mons Arena en versus Bergen op zoek naar een derde opeenvolgende competitiezege.

Port of Antwerp Giants was de voorbije jaren in de reguliere fase succesvol in de Mons Arena. De ploeg van coach Yves Defraigne kende een zwakke campagne en wil zich revancheren. Met onder meer de Roemeen Alexandru Olah (2m13), de Kroatische schutter Ante Delas en de Amerikanen, JJ Mann en Tre Demps als nieuwe spelers gaat het op zoek naar succes. Lionel Bosco en co. openden het seizoen alvast met een stunt door op de openingsspeeldag te juichen bij kampioen Oostende.
 “Wij zijn dus een verwittigde ploeg. Willen we winnen in de Mons Arena zal de focus vanaf de eerste seconde aanwezig moeten zijn,” aldus Jason Clark. De ex-speler van onder Okapi Aalstar en Charleroi komt dit seizoen niet op zijn vertrouwde shooting guard positie uit, maar wordt uitgespeeld als point guard. “Coach Roel wil me op die spot bezigen. Geen probleem, maar het is uiteraard wel een aanpassing. Ik moet mijn ploegmaats nog meer in het spel betrekken. Ik moet me meer als een leider manifesteren en minder scoren.  Met de vele wedstrijden die nog volgen moet dat een natuurlijk proces worden. Ik kijk alvast uit wat deze challenge gaat brengen.”
 Met een gemiddelde van 21,5 punten, 2,5 rebounds en 3 assists heeft de vinnige en 26-jarige Amerikaan zijn debuut  alvast niet gemist.  De partij in Bergen is voor Port of Antwerp Giants, mede veroorzaakt door de onbeschikbaarheid door het tennistornooi European Open in de Lotto Arena, de start van maar liefst vijf wedstrijden on the road. Na Bergen volgt nog een trip naar Luik en Charleroi, is er de bekerpartij tegen Oxaco en het begin van de FIBA Europe Cup in Porto.
Programma 2de speeldag:
zaterdag 20.30 Bergen-Port of Antwerp Giants; Kangoeroes Willebroek-Okapi Aalstar (live op Play Sports); Leuven Bears-Oostende; zondag 15.00 Brussels-Charleroi