Port of Antwerp Giants op zoek naar belangrijke uitzege

Port of Antwerp Giants op zoek naar belangrijke uitzege

Print
Port of Antwerp Giants trekt vanavond (20u30) naar Okapi Aalstar. In een kolkend Forum wacht voor elke opponent steeds een warm avondje. Bij de havenploeg is Kevin Dillard met een enkelblessure onzeker.

Paniek woensdagavond in Oostende toen Kevin Dillard in de slotseconden met een voetblessure van het parket werd geholpen. De ganse entourage vreesde een lange inactiviteit. Vermits de transferperiode sinds 15 april afgesloten is dreigde een probleem voor de Giants op de guard positie. Kevin Dillard ontpopte zich vooral offensief in twee wedstrijden tot een attractieve meerwaarde en had woensdag in Oostende de hoogste waardering van beide teams.  Na controle bij de dokter volgde er in de loop van donderdag goed nieuws. “Dankbaar dat God weer een gunst bracht. Ik incasseerde een tegenslag, maar ben niet lang out en zal snel weer on court zijn,” bracht Kevin Dillard met een tweet richting Antwerpse fans duidelijkheid. Of hij vanavond tegen Okapi Aalstar inzetbaar is, is echter twijfelachtig. “De medische staf bekijkt het dag per dag. Pas vanavond zal duidelijk worden of hij kan aantreden,” zei sportief manager Leo De Rycke. Volgende week woensdag, in Charleroi, en vrijdag in Limburg United, moet Port of Antwerp Giants nog tweemaal on the road aan de bak. Dan wordt Kevin Dillard zeker op het parket verwacht. “Ik ben van Chicago en een harde,” gaf hij nog met een knipoogje mee. Op 13 april, toen Kevin Dillard nog niet inzetbaar was, veegde Port of Antwerp Giants in de Lotto Arena de vloer aan met Okapi Aalstar en won het met 109-83. De Ajuinen zullen dus vanavond tuk zijn op een revanche. “Willen we echter meedoen voor de tweede, derde of vierde stek beseffen we dat best twee van de komende drie uitwedstrijden winnen. Een lastige opdracht, maar we bewezen dit seizoen dat we op verplaatsing, ook Europees, iets kunnen forceren,” weet Leo De Rycke.  Op 29 januari wonnen de Giants alvast en in het kader van de België in het Aalsterse Forum.
Afscheid van Melsahn Basabe
Port of Antwerp Giants nam ondertussen ook afscheid van Melsahn Basabe. De Amerikaanse center viel op 13 januari in het Europees duel tegen CEZ Nymburk met een knieblessure uit. Na een lange revalidatie werd duidelijk dat Basabe dit seizoen niet meer speelklaar geraakt. Basabe was met de recent ontslagen Kwame Vaughn de eerste drie maanden van de campagne en met een gemiddelde van 16,2 punten en 7,5 rebounds één van de smaakmakers. “Ondanks het wegvallen van Basabe en Vaughn zijn we op alle niveaus (finale Beker van België, Final 8 FIBA Europe Cup, top 5 Scooore!League) sterk blijven meedraaien. Als we gezond blijven en Kevin Dillard kan opnieuw aanpikken denk ik dat een sterk slot van deze campagne mogelijk is,” aldus nog sportief manager Leo De Rycke. Kevin Langford, de vervanger van Melsahn Basabe, blijft tot het einde van de campagne bij Port of Antwerp Giants.