Port of Antwerp Giants met Kevin Dillard op zoek naar 2 op 2

Foto: WAS

Port of Antwerp Giants met Kevin Dillard op zoek naar 2 op 2

Print
Deurne - Port of Antwerp Giants gaat vandaag(15 uur) en na de demonstratie versus Okapi Aalstar op zoek naar bevestiging. Met de komst van Charleroi wacht echter voor de debuterende Kevin Dillard en de havenploeg een taaie opponent.

Probleem is wel dat Port of Antwerp Giants dit seizoen nog niet won van de “Grote Twee” van het Belgische basketbal. Driemaal verloren van Oostende en twee keer de boot in versus Charleroi. Tegen de Spirous gebeurde dat telkens met nipte cijfers en enkele weken geleden met een onvolledige (zonder Mikh McKinney en Carleton Scott) kern. Tot 7 mei staat in de A-poule (top 5) van de Scooore!League elke speeldag zeg maar een “klassieker” op het programma.

Achter Oostende, bijna zeker van de poleposition, knokken vier teams voor de tweede plaats. Charleroi versterkte zich nog snel met de Zweedse internationaal Alexander Lindqivst en de Amerikaan Javon McCrea. Beide zijn speelgerechtigd voor de partij van zondag.
 Ook Kevin Dillard, de nieuwe Amerikaanse guard van Port of Antwerp Giants en vervanger van de ontslagen topschutter Kwame Vaughn, viert zijn debuut. Dillard trainde de ganse week mee en zag zijn nieuwe werkgever woensdag tegen Okapi Alastar schitteren.

“Ik ben hier om te winnen. Enerzijds om zelf mijn niveau op te krikken en anderzijds om het team tegen de play-offs nog beter te maken. Ik ben sinds mijn 23ste actief in Italië, Letland, Frankrijk en dit seizoen in Griekenland,” vertelt de 26-jarige en 1m83 grote Dillard, die in de Griekse competitie met een gemiddelde van 18 punten topschutter was. “Waarom ik Patras verliet? We misten net de play-offs zodat het seizoen voorbij was. Daarom zocht ik een nieuwe challenge en kwam ik bij het ambitieuze Port of Antwerp Giants terecht.”